Kreta!

Tar en paus från The Sims ett tag och drar till Kreta i en vecka :) 
Åker med min sambo, hans mor (som fyllde 60,därav den här resan. Grattis!), hennes sambo, hans bror och hans bror flickvän.
Ska bli skönt att bara umgås med (svär) familjen och njuta i solen en hel vecka! :) 

7 Dead(ly) Sims

Jag spelar fortfarande en massa The Sims 3, även om jag gett upp om Black-familjen (den buggade ju som sagt) nu. Jag hann med att föda 12 barn iaf, ett nytt rekord för mig. :)

Tidigare hade jag bara några av expansionerna, nu har jag fixat så jag har 10 expansioner och 6 prylpaket, så nu har jag massa nya saker, händelser och äventyr att upptäcka också!
Just nu spelar jag med en familj som består av en Sim boendes i staden "Appaloosa Plains" som kom med expansionen "Pets". Har adopterat två stycken katter och håller på att upptäcka fotografyrket just nu. Ska fortsätta utforska staden och dess djur ett tag innan jag letar upp en lämplig partner, skaffar en avkomma och låter den växa upp för att sedan prova på "University Life" också :)
Ser även fram emot att utforska alla övernaturliga varelser i "Moonlight Falls" (som kom med "Supernatural" expansionen) och testa på nya yrken som t.ex Trollkarl!
 
Hade en period för ett tag sedan då jag kände mig lite extra ond (eller så hade jag kanske hade lite aggresioner att ta ut eller nått) så jag skapade en familj med det enda syftet att alla skulle dö :P
Tog reda på att det fanns 7 olika möjliheter för simmarna att dö (med de expansioner jag hade då) så jag skapade en familj som innehöll exakt 7 stycken simmar..
Det gick dock inte så felfritt som jag hade hoppats på, så efter att ha krånglat och hållt på ett bra tag (och fått död på iaf ett par stycken) så la jag den familjen på is ett tag.

Lyckades iaf med att svälta ihjäl två simmar, den ena genom att göra hen till en vampyr och inte ge den något blod eller plasmadryck, och den andra genom att en vanlig sim som inte fick någon mat. Låste in vampyren i en fängelsehåla jag byggde i källaren och den vanliga simmen fick svälta ihjäl i ett rum utan kylskåp eller dörr :P
 

Den vanliga simmen blev till ett lila spöke som raidade min familjs kylskåp om nätterna.

Min vampyrsim under tillfället hon dog. Hon blev senare till ett mörkrött spöke.

Låste även in en sim i ett brinnande rum så hon brann ihjäl, och lät en sim simma runt i en pool utan möjlighet att komma upp så hon till slut drunknade :P

Simmen som drunknade (konstigt nog dök det upp en vägg runt poolen när hon simmade :P) blev till ett blått spöke.
 
Simmen som brann inne blev till ett orange/flammigt spöke som det ryker om.
 
Misslyckades med att få en sim att dö av en meteorit i huvudet, att få en sim att dö av en elektrisk stöt (trots att det är det vanligaste sättet jag dött hittills i The Sims 3) och orkade inte vänta på att en sim skulle bli gammal nog för att dö av ålder.
Det fanns även 3 till möjliga sätt att dö på, men de alla var dykningsrelaterade och jag orkade inte spela staden som det gick att dyka i (Isla Paradiso) eftersom den alltid segar och laggar så mycket.
 
Men har som sagt lagt den familjen på is ett tag nu framöver. Nu har jag ju fler expansioner vilket innebär fler sätt att dö på, så nästa gång jag känner mig ond igen så finns det massa sätt att döda simmar på, mohahahahaha!


(ps, tack till Mattias Morén som kommmenterade det fina ordskämtet som blev min rubrik ^^,)

Peace and Loves avbokning av Kartellen

  • 13 augusti 2005 stoppades Pete Doherty i tullen på Oslos flygplats Gardermoen efter att de hade hittat små mängder heroin i hans kläder. Babyshambles var bokade att spelade på Øyafestivalen i Oslo klockan 17:05, men Doherty hölls kvar i tullen i tre timmar. Han släpptes efter att festivalarrangörerna betalat 8 000 norska kronor i böter för hans droginnehav. När bandet slutligen dök upp på scenen var Doherty sjuk (dvs drogpåverkad som fan) och spydde på scen efter 20 minuter.
  • 16 juni 2006 klockan 01:15 skulle Pete Doherty och hans band Babyshambles ha sin första svenska spelning på Hultsfredsfestivalen, Hultsfred. Han blev dock stoppad av tullen på Arlanda flygplats efter misstankar om att han var drogpåverkad. Babyshambles var inte uppe på scenen förrän klockan halv tre på natten, med en uppenbart drogpåverkad Pete Doherty i spetsen. Det slutar med att Doherty slänger en gitarr i huvudet på ett fan och grips av polis.
  • Juni 2009 bokar Peace and Love in Pete Doherty och hans band Babyshambles till att spela på festivalen, trots att de också tidigare har varit bokade till festivalen men ställt in. Och trots alla problem med Pete Doherty innan.
  • Juni 2014 så ändrar sig Peace and Love efter påtryckning (dvs hot om att inte sponsra längre) från en av sina sponsorer (Dalarnas Tidningar, DT) och avbokar Kartellen som skulle ha spelat på festivalen. "Det är mycket droger och kriminalitet kring dem", säger Peter Holmbom på DT.
 
Att boka in en person som Pete Doherty till festivalen, trots att han tidigare dykt upp drogpåverkad på spelningar på festivaler i Sverige samtidigt som han varit våldsam och även gripits av polis i samband med spelningar, är väl om något ett problem? 
Att avboka Kartellen, och komma med anledningar som "det är mycket droger kring dem", är därför bara riktigt jävla löjligt.
 
"Vi på Peace & Love har ett starkt ställningstagande mot våld och är partipolitiskt obundna. Våra grundvärderingar bygger på att vi tillsammans kan skapa en värld av jämlikhet, mångfald och förståelse. I ljuset av den debatt som varit inser vi att vi har gjort en felbedömning vad gäller bokningen av Kartellen", säger Susan Törne vice ordförande i Peace & Love Foundation
 
Så här stod det i Aftonbladets artikel om det hela:

Det handlar inte om var de står för politiskt. De är i alla fall Sveriges mest skandalomsusade grupp. Det är mycket våld, droger och kriminalitet kring dem, säger Peter Holmbom.
Men de är väl drogfria och har avtjänat sina straff? Är man förevigt dömd då?
Nej nej. Det kanske är så att de i dag är helt okej, men min bedömning är ändå att det sammantaget är tillräckligt mycket för att det inte ska kännas helt hundra. Utifrån sponsringspolicyn anser jag att det är korrekt. Det handlar om allas rättigheter och nolltoleransen mot alla typer av diskriminering.
Det är alltså diskriminering de gör sig skyldiga till?
Nej, det kan man inte hårddra det till. Jag har inte gått in i detalj på vilka delar det är, mer helhetsbilden.

Riktigt kassa svar, han pratar om att det är helhetsbilden det handlar om men samtidigt kan han inte svara alls på vad för något som ingår i den helhetsbilden.
Anledningen till det är för att om vi går in på detaljnivå och kollar på vad det nu är för delar som de har problem med så kommer inte deras argument att hålla.
Det finns artister som suttit länge i fängelse som spelat på Peace and Love. Det finns artister som haft stora problem med droger som spelat på Peace and Love. Det finns artister som sjungit på scenen på Peace and Love om droger och våld. Det finns artister som framfört låtar som till och med uppmanar till våld och droganvändning på Peace and Love.
Så vad är det då som gör att Kartellen inte får spela?

Att påstå att det inte handlar på något sätt om politik eller deras åsikter är bullshit. För det är precis det det handlar om, och det är därför de babblar om helhetsbild istället för att ge något bra argument.
Sebbe Staxx har rappat och snackat skit om Jimmie Åkesson, och det är där problemet ligger. I år så är det valår i Sverige, och alla går runt på sina tår. Sverige blir bara mer och mer fegt. Att öppet uttala en stark åsikt emot något parti är tydligen inte okej längre. Iaf inte om det partiet råkar vara SD..

Och det är därav Kartellen inte får spela på Peace and Love. DT och P&L Foundation är fega jävlar som bryr sig mer om att ingen stackars Sverigedemokrat ska bli sura på dom, än att folk faktiskt ska få framföra sina åsikter och musik. Fegt är vad det är, och det är helt rätt av Stefan Sundström och de andra artister som inte accepterar sådan här skit och därför ställer in sina spelningar i protest.


The Sims 3 - The Black Family, Del3

Familjen Black består nu utav:

Mamma Narcissa
Pappa Lucius
Tonåringen Alphard
Barnet Lucretia
Barnet Licorus
Småbarnet Dorea
Småbarnet Cedrella
Bebisen Cygnus

Ska få Cygnus att åldras upp till småbarn och spela ett litet tag till, men sen ger jag nog upp. Pallar inte ha en himla massa småbarn hela tiden som aldrig växer upp :P
Kul har det varit iaf, rätt så mycket att hålla koll på 8 simmar och deras behov och önskningar hela tiden :P

Lite bilder:

Huset är rätt så stort som ni ser, kan ju ha råkat ha använt ett litet pengafusk i början ;)


Baksidan av huset med lekplats.


Studyroom på andra våningen med en extra säng.


Alphards rum, badrum och en del av vardagsrum/allrum/lekrum på andra våningen.


Badrum och en del av det öppna allrummet på första våningen.


Lucius lagar ordning lite fattiga riddare.


Lucius uppfinner lite vid uppfinnarbänken i garaget.

Licorus och Lucretia leker i deras trädkoja.
 
 Och en liten film på när Lucius uppfinner :P
 

Och hittade denna film på när Döden kommer och hämtar Sirius efter han dött :P

The Sims 3 - The Black Family, Del2

Okej, nu verkar det som att min familj i The Sims 3 har buggat ur totalt :/
Ingen av dom åldras längre av någon anledning. Har inte köpt åldringsstoppelixir eller fuskat på något sätt, så har ingen aning om riktigt varför.
Lyckades få Alphard till tonåring med hjälp av tårta, men insåg sedan att alla andra har mer än 2 dagar kvar tills dom fyller år och då fungerar det inte att använda tårta.

Fick Narcissa att bli gravid igen och hon fick två tvillingdöttrar som jag efter några dagar åldrade upp till småbarn, tack vare att jag ställt in så att bebis varar i 2 dagar. Men efter 8 dagar som småbarn ska de åldras upp till barn, nu åldras de istället inte alls utan stannar i småbarnstadiet.

Har prövat att ändra om hur många dagar det ska ta innan de åldras, men det påverkar det inte alls. De åldras fortfarande inte tyvärr. 
Så nu har jag fått Narcissa att bli gravid ännu en gång, och när det barnet har nått småbarn (så långt som jag kan få det då alltså) och lärt sig allt den behöver så är det nog dags att ge upp familjen tyvärr.
 
Nu består familjen av barnen:
Alphard, tonåring
Lucretia, barn
Licorus, barn
Dorea, småbarn
Cedrella, småbarn

Så eftersom det nu finns 7 simmar i hushållet kommer det bli ett barn som föds denna gång, och Narcissa har käkat en väldigt massa äpplen, så hon hoppas på en son!

The Sims 3 - The Black Family

Jag startade ju en ny familj i The Sims 3 med målet att föda så många barn som möjligt, och fortfarande ta hand om familjen med dess önskningar så bra som möjligt.
Hittills har det gått bra, även om jag har fått hantera medelålderskriser, försvinnanden och även dödsfall!

 

Föräldrarna i familjen heter Lucius och Narcissa Black.
Lucius är författare till yrket och Narcissa är konstnär, vilket gör att båda kan arbeta hemifrån och därmed spendera så mycket tid med familjen som möjligt. Narcissa har uppnått högsta nivån som konstnär och kränger tavlor för flera tusen flera gånger i veckan. Lucius visar att han är en mästerlig författare genom att pumpa ut bästsäljare i flera olika genres, såsom ”Elefanter är inte gröna”, ”Haha sa clownen” och ”Det Dramatiska Dramat”.

Förstfödd i familjen var Bellatrix. Lite galen och impulsiv, men med ett gott hjärta innerst inne. Troligtvis. Gick ut skolan med bra betyg och tog körkort utan några problem.
En kulen tisdagsnatt trotsade hon utegångsförbudet, och hängde hemma hos Nozo Curious till sena natten. På vägen hem blev hon upplockad av polisen, och efter det vet ingen vad som egentligen hände.
Helt plötsligt försvann hon som spelbar karaktär även om hon fortfarande fanns med på familjebilden och i folks kontaktböcker. Kontakta henne gick dock inte att göra, och trots flera samtal till polisen fick vi inget svar om vad som hade hänt.
Ungefär 3 veckor senare medan de vuxna i hushållet var på semester, tonåringarna på bal och yngsta barnet ensam hemma med en barnvakt så kom hon helt plötsligt promenerande nedför gatan. Sa inte ett ord om vart hon varit eller varför hon varit borta.
Men tillbaka kom hon iaf, och efter ett tag hemma tog hon sedan sitt pick och pack och flyttade till ett eget hus.

Efter Bellatrix så fick familjen Black sedan trillingar; Cassiopea, Andromeda och Sirius.
Andromeda var atletisk och social. Efter att ha uppnått högsta nivån som proffsidrottare (vilket ända sedan hon var liten varit hennes dröm) och träffat kärleken i sitt liv så flyttade hon sedan hemifrån.
Cassiopea var konstnärlig precis som sina föräldrar och blev riktigt bra på att måla innan hon efter ett bråk med föräldrarna en dålig dag bestämde sig för att flytta hemifrån precis som sin systrar tidigare gjort.
Sirius växte länge upp som enda son i familjen, han var händig, teknisk och flera skulle faktiskt kalla honom för ett geni!
Men trots sina genidrag så tänkte han inte alltid efter så långt. Visserligen var han riktigt händig och borde ha klarat av att laga den där diskmaskinen, men han skulle nog ha moppat undan vattnet under diskmaskinen innan han kopplade in elektriciteten. Utan att ens ha hunnit gå ut high school så dog han en alldeles för tidig död efter att ha fått en elchock, och han sörjdes djupt av alla hans syskon och hans föräldrar.

Efter trillingarna fick familjen sedan tvillingar.
Än en gång var det två flickor, som fick namnen Elladora och Callidora.
Elladora växte upp till att bli ett riktigt geni i köket och en mästare på att fiska. Efter att ha gått ut skolan och fokuserat på att lära sig alla recept och leva livet med att fiska ett tag så skaffade hon sedan jobb som kock, och flyttade slutligen hemifrån.
Callidora var precis som sin äldre bror ett riktigt geni, efter att hon gått ut skolan så började hon arbeta som läkare. Efter att ha uppnått den högsta nivån inom karriären och fått ett fast förhållande sitt karaktärsdrag som ensamvarg till trots, så flyttade även hon hemifrån.

Ett tag efter Sirius död och de äldsta systrarnas utflytt så föddes Alphard.
Just nu lever han livet de sista dagarna som barn innan det senare i veckan är dags att fylla tonåring.
Alphard är atletisk och modig, och har drömmar om att en dag kanske bli brandman, polis eller detektiv.

Efter Alphard så fick familjen än en gång tvillingar (att båda föräldrarna har fertilitetsbehandling hjälper kanske), en flicka som fick namnet Lucretia och en son som fick namnet Licorus.
Båda två har nyss fyllt barn och börjat skolan. Trots en bra barndom med många kärleksfulla syskon så verkar inte tvillingarna vara världens bästa människor. Lucretia är slabbig, en soffpotatis och en nolla. Licorus är ond, galen och upprorisk.

Trots så många barn och ett hektiskt liv för att få allas aktiviteter att falla på plats så är Lucius och Narcissas förhållande starkare än någonsin. Lucius hade en liten medelålderskris men efter att ha skaffat en schysstare bil och en tatuering och fått leva ut sin ungdom lite så blev allt bättre igen.
Nu när båda har högsta färdigheten inom sina områden så tjänar de gott om pengar, och har haft råd att bygga ut huset vid behov. De har till och med haft butlers boendes med dom vid några tillfällen (även om de har en tendens att sluta efter ett tag, jag kanske borde börja prata med dom istället för att bara ignorera dom? :P).

Med bara tre barn boendes hemma så börjar bebislusten bli stor för både Lucius och Narcissa.
Narcissa har ju till och med en önskan om att få minst 10 barn, och hittills har de ju bara 9..


RSS 2.0