Peace and Loves avbokning av Kartellen

  • 13 augusti 2005 stoppades Pete Doherty i tullen på Oslos flygplats Gardermoen efter att de hade hittat små mängder heroin i hans kläder. Babyshambles var bokade att spelade på Øyafestivalen i Oslo klockan 17:05, men Doherty hölls kvar i tullen i tre timmar. Han släpptes efter att festivalarrangörerna betalat 8 000 norska kronor i böter för hans droginnehav. När bandet slutligen dök upp på scenen var Doherty sjuk (dvs drogpåverkad som fan) och spydde på scen efter 20 minuter.
  • 16 juni 2006 klockan 01:15 skulle Pete Doherty och hans band Babyshambles ha sin första svenska spelning på Hultsfredsfestivalen, Hultsfred. Han blev dock stoppad av tullen på Arlanda flygplats efter misstankar om att han var drogpåverkad. Babyshambles var inte uppe på scenen förrän klockan halv tre på natten, med en uppenbart drogpåverkad Pete Doherty i spetsen. Det slutar med att Doherty slänger en gitarr i huvudet på ett fan och grips av polis.
  • Juni 2009 bokar Peace and Love in Pete Doherty och hans band Babyshambles till att spela på festivalen, trots att de också tidigare har varit bokade till festivalen men ställt in. Och trots alla problem med Pete Doherty innan.
  • Juni 2014 så ändrar sig Peace and Love efter påtryckning (dvs hot om att inte sponsra längre) från en av sina sponsorer (Dalarnas Tidningar, DT) och avbokar Kartellen som skulle ha spelat på festivalen. "Det är mycket droger och kriminalitet kring dem", säger Peter Holmbom på DT.
 
Att boka in en person som Pete Doherty till festivalen, trots att han tidigare dykt upp drogpåverkad på spelningar på festivaler i Sverige samtidigt som han varit våldsam och även gripits av polis i samband med spelningar, är väl om något ett problem? 
Att avboka Kartellen, och komma med anledningar som "det är mycket droger kring dem", är därför bara riktigt jävla löjligt.
 
"Vi på Peace & Love har ett starkt ställningstagande mot våld och är partipolitiskt obundna. Våra grundvärderingar bygger på att vi tillsammans kan skapa en värld av jämlikhet, mångfald och förståelse. I ljuset av den debatt som varit inser vi att vi har gjort en felbedömning vad gäller bokningen av Kartellen", säger Susan Törne vice ordförande i Peace & Love Foundation
 
Så här stod det i Aftonbladets artikel om det hela:

Det handlar inte om var de står för politiskt. De är i alla fall Sveriges mest skandalomsusade grupp. Det är mycket våld, droger och kriminalitet kring dem, säger Peter Holmbom.
Men de är väl drogfria och har avtjänat sina straff? Är man förevigt dömd då?
Nej nej. Det kanske är så att de i dag är helt okej, men min bedömning är ändå att det sammantaget är tillräckligt mycket för att det inte ska kännas helt hundra. Utifrån sponsringspolicyn anser jag att det är korrekt. Det handlar om allas rättigheter och nolltoleransen mot alla typer av diskriminering.
Det är alltså diskriminering de gör sig skyldiga till?
Nej, det kan man inte hårddra det till. Jag har inte gått in i detalj på vilka delar det är, mer helhetsbilden.

Riktigt kassa svar, han pratar om att det är helhetsbilden det handlar om men samtidigt kan han inte svara alls på vad för något som ingår i den helhetsbilden.
Anledningen till det är för att om vi går in på detaljnivå och kollar på vad det nu är för delar som de har problem med så kommer inte deras argument att hålla.
Det finns artister som suttit länge i fängelse som spelat på Peace and Love. Det finns artister som haft stora problem med droger som spelat på Peace and Love. Det finns artister som sjungit på scenen på Peace and Love om droger och våld. Det finns artister som framfört låtar som till och med uppmanar till våld och droganvändning på Peace and Love.
Så vad är det då som gör att Kartellen inte får spela?

Att påstå att det inte handlar på något sätt om politik eller deras åsikter är bullshit. För det är precis det det handlar om, och det är därför de babblar om helhetsbild istället för att ge något bra argument.
Sebbe Staxx har rappat och snackat skit om Jimmie Åkesson, och det är där problemet ligger. I år så är det valår i Sverige, och alla går runt på sina tår. Sverige blir bara mer och mer fegt. Att öppet uttala en stark åsikt emot något parti är tydligen inte okej längre. Iaf inte om det partiet råkar vara SD..

Och det är därav Kartellen inte får spela på Peace and Love. DT och P&L Foundation är fega jävlar som bryr sig mer om att ingen stackars Sverigedemokrat ska bli sura på dom, än att folk faktiskt ska få framföra sina åsikter och musik. Fegt är vad det är, och det är helt rätt av Stefan Sundström och de andra artister som inte accepterar sådan här skit och därför ställer in sina spelningar i protest.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0