Im a man, man!

Har inte skrivit blogg på ett tag. Inte direkt så att jag vart för upptagen, snarare tvärtom :P
Det har bara inte blivit att jag skrivit, inte direkt haft någon lust eller vetat vad jag skulle skriva.


Såhär snygg var jag på krogen efter att ha vart på maskeradfest i lördags. Dock utan mustasch och skägg och med utsläppt hår och utan kepsen. Undrar vad folk trodde jag var för typ som gick på krogen i arbetskläder.
Som dessutom är tvåhundra nummer för stora för mig också. De är skitstora jag lovar, så jag är inte så tjock som jag ser ut!


Idag ska jag in till biblioteket och sen Ung Vänster möte.
Nu är det nog dags att kliva upp känner jag. Har visserligen vart vaken i 1 å en halv timme, men jag har inte orkat flytta mig ur sängen :P

Utan dator och jossan och morsan får panik!

Efter det senaste inlägget så bestämde jag mig för att åka på Ung Vänsters veckokurs, vilket var den 3dje.
Så mitt i natten packade jag mina väskor och åkte tidigt på morgonen den 3dje till Sandviken där jag mötte upp Sandvikarna och hoppade på ett tåg till Motala där Björn, Rafael och 95orna redan satt ^^

Kom hem från Motala i torsdags efter 4 roliga och intressanta dagar, med för lite sömn och för mycket chips och energidryck.
Efter det så har jag bara varit hemma och inte gjort allt för mycket. Kände bara att jag behövde ett par dagar att vila upp mig på. Har inte orkat göra så mycket annat än att spela tv-spel och lata mig.

Dock så gick min laddare till datorn sönder när jag kom hem.. Vilket var en skräckupplevelse! Utan dator är ingenting jag direkt vill vara. Så igår åkte jag in till köpis och köpte en ny laddare för 499 kronor. Jag bara hoppades på att den skulle fungera och satt med fjärilar i magen på bussen hem. När jag kom hem så fungerade laddaren som tur var alldeles utmärkt iaf, så jag överlevde :P

Har sen jag kom hem från veckokursen faktiskt lyckats att behålla en normal dygnsrytm. Sovit ungefär 12 timmar per natt men det verkar vara vad jag behöver. Har somnat runt 9-11 på kvällen och inte vaknat senare än 10 på morgonen. Och då har jag på morgonen ätit frukost också. Veckokurs ger en bra vanor ändå ^^

Nu tänkte jag att jag faktiskt ska orka ta mig ut ur huset. Ska till köpis med morsan, lillebror, Karin och min kusin tänkte jag. Sen blir det Ung Vänster möte och kanske hinner jag med biblioteket också.
Annars får jag ta biblioteket imorgon då jag tänkte dra till arbetsförmedlingen också. Hoppas min syster har tid att följa med mig så jag har nån att stödja mig emot. Känns läskigt med arbetsförmedlingen och sånt :P

På Ung Vänsters veckokurs

Så nu är jag på veckokurs ännu en gång. Kom hit igår vid 12tiden på dagen efter en 6 timmars tågresa och en sömnlös natt.
Igår hann vi med att ha invigning med tal av Ida Gabrielsson, en tjej/killträff och en föreläsning. Idag har vi bara hunnit med frukost och första föreläsningen, som mestadels har ägnats åt feminism.

Jag har såklart hunnit vara till affären också, igår kväll vid middagen. Blev ett äpple, en chipspåse och energidryck såklart. Glömde dock tanka på mobilen..
Förra året käkade jag vitlöksbröd, frukt och chips hela tiden istället för att äta frukost och mat, men i år har jag bestämt för att bättra mig. Middagen igår tyckte jag var äcklig, jag gillar inte couscous och såsen till var kass. Men jag prövade den iaf och åt äpple och chips sen. Och jag åt fan frukost idag! 2 stycken mackor med ost på såklart.

Jag peppar redan nu till lunchen som är om 30 minuter. Så hungrig är jag inte direkt, men jag gillar verkligen mat. Jag ska vara ärlig och säga att Ung Vänstermaten inte är så god som de tror, utan mest duglig. Men det är alltid intressant att se vad det bjuds på och vad man tycker om det. Hemma blir det ju mest lite samma saker när jag lagar mat. Är jag konstig om det jag saknar mest med skolan just nu är att få äta lunch? :P

Ett föredrag kvar idag, sen är det 2 föredrag imorgon onsdag + öppen scen på kvällen. På  torsdagen har vi ett sista föredrag och en gemensam avslutning innan det är dags att åka hem. Och sova!
Det är inte så lätt att sova på en obekväm luftmadrass i ett rum fullt med folk som andas, snarkar, pratar och rör sig i sömnen.

En lista om 2010, ännu en till.

En lista om 2010, eftersom jag ändå inte kan sova :P

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ganska mycket saker. Jag tog studenten, jag började på folkhögskola, jag blev tillsammans med Linus och massa fler små saker jag aldrig gjort förut.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga nyårslöften, tycker det är så onödigt eftersom jag aldrig håller dom och då blir jag besviken.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ingen av mina när vänner, men vet många bekanta som är gravida och som fått barn.
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur var inte. Den närmaste måste väl vara en av P-Os fåglar haha:P Brydde mig inte ett skit om den, men den fanns ju där i köket varje dag tills den dog, så nära mig var den på så sätt iaf :P
5. Vilka länder besökte du?
Inga alls, jag har inte råd att åka utomlands heller.
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Finns ju massa saker jag skulle vilja ha faktiskt. Nu till 2011 önskar jag att det håller mellan mig och Linus, att jag får ett jobb, att jag kommer in på högskolan i höst och att jag får lite pengar (vilket löser sig om jag får jobb iaf).
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Peace and love, veckokursen med ung vänster, getaway rock festival, midsommar.
8. Vad var din största framgång 2010?
Att jag kom in på Västerbergs folkhögskola och att jag tog studenten. Sen så lyckades jag catcha Linus också, det är jag nöjd med ^^
9. Största misstaget?
Misstag suger, för dom ångrar man. Jag hatar att ångra saker.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inget allvarligt. Jag har vart sjuk vid flera tillfällen, olika grader på det. Småförkylningar till urinvägsinfektion. Det sistnämnda är en av de värsta grejer jag vart med om, usch!
11. Bästa köpet?
Peace and Love biljetten, hade det så himla roligt där att det verkligen var värt att lägga pengar på.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Peace and love biljetten var det dyraste. Men sammanlagt har jag köpt cigg och läsk för mycket mer än så.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Linus gjorde mig riktigt riktigt glad, jag tycker liksom om honom. Blev så glad när jag fick bekräftlse ifrån honom att han ville ha mig :D
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Jag vet faktiskt inte riktigt, så svårt sånt där :P Om man tänker efter så är det kanske ett par låtar jag lyssnat mycket på i år, men jag lovar dig att om 5 år så kommer de inte påminna mig om 2010 direkt längre.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har vart ett ganska vanligt år för mig, mycket ledsamhet och mycket glädje. Tror faktiskt det är rätt så lika.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tar Carros svar här (som jag snodde listan ifrån): Vågat.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag vet inte riktigt, då betyder det att jag ska ångra saker och det hatar jag. Så jag svarar inte på det.
18. Hur tillbringade du julen?
Jag tillbringade den hemma hos mig tillsammans med släkten. Senare drog jag ut och umgicks med Strömsbrogänget och Erika på NG8. Det enda jag saknade under julafton var Linus, men vi sågs dan före och på juldagen så det fungerade :)
19. Blev du kär i år?
Ja, det blev jag :)
20. Favoritprogram på TV?
How I Met Your Mother är nog programmet som jag mest kollat på på tv i år. Jag gillar tv-serier som fan, men orkar inte räkna upp alla 30 program som jag kollar på ofta ^^ Men HIMYM är grymt bra, så det får stå som etta ^^
21. Bästa boken du läste i år?
Jag vet inte riktigt, jag har läst ganska mycket böcker, färre än tidigare år dock, men fortfarande många. Men tyvärr är jag riktigt kass på att minnas vad de heter. Jag vet att jag läst nån Stephen King bok jag inte läst förut, så den måste vart bäst ^^
22. Största musikaliska upptäckten?
Jag vet faktiskt inte. Inget direkt band jag upptäckt i år som inte funnits tidigare. Lyssnat den senaste tiden på Oskar Linnros, och han kanske inte är en favorit men däremot är han ganska så bra och kom ju i höstas. Så det är den nyaste och isf största upptäckten då.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Minns faktiskt inte vad jag fick när jag fyllde år riktigt xD Och om det var något jag önskade mig eller inte. Antar jag fick pengar av någon, det gillar jag alltid och vill alltid ha ^^
25. Något du önskade dig men inte fick?
Tror inte jag önskade mig något uttalat, så då var det ju inget jag inte fick som jag sagt jag ville ha :P
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Spelade fotbollsmatch med Röda Stjärnan, vår första! Som vi förlorade :P Sen så rökte jag vattenpipa i boloungern med fotbollslaget + Lollo å Olivia.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Oh ja. Men palla tänka på det, det hände ju inte.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Precis som 2009? Jag vettefan, jag hade jeans och t-shirt mestadelen av tiden. Och det brukar jag ha. Köpte inte allt för mycket nya kläder heller direkt, så det var som 2009.
29. Vad fick dig att må bra?
Linus! Mina vänner, tv-serier, bra böcker och bra musik. Och god mat!
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag har inte direkt vart sugen på nån kändis, brukar inte vara det heller. De är ju ganska ouppnåliga så varför ens vara sugen på dom?
31. Vem saknade du?
Jag saknade mina vänner och Linus när jag var ifrån dom för lång tid. Sen måste jag säga att jag har saknat de folk jag tappat kontakten med också, det är alltid tråkigt. Oggy är en av dom som jag tycker det är tråkigast jag förlorade kontakten med, så han har jag saknat.
32. De bästa nya människorna du träffade?
Linus is the shit! Läs mer några inlägg ner, orka skriva det igen :P Men Linus är bäst! <3

Nu är det nytt år, nya krafttag och lite fler mandariner!

Nu är det 2011 istället för 2010. Det drygaste med när det blir nytt år eller när man fyller år är att det tar ett tag att lära sig skriva rätt. Fast 2011 kommer jag nog skriva mer än min ålder. För man skriver faktiskt sitt personnummer oftare, och det är ju alltid detsamma.

Nyårsafton spenderade jag tillsammans med Linus och nästan hela strömsbrogänget + massa fler människor. Vi var i villastaden ungefär på en villafest. Massa trevliga människor och en trevlig kväll. Jag fick en puss på tolvslaget och en cigarill av min pojkvän, så det var trevligt. Började kvällen hemma hos Björn där det var roligt folk också, trevligt det med :)

Jag tänker inte ge något nyårslöfte i år heller. Jag hatar att ångra saker, och man känner sådan ångest när man sedan upptäcker att man inte lyckades uppfylla nyårslöftet det här året heller. Förra året hade jag istället nyårsönskningar, men dom lyckades jag inte så bra med heller.
Så i år skiter jag i allt sådant där!

Men jag har iaf bestämt mig för att försöka skärpa till mig lite nu. Det handlar inte om att det är nytt år, utan att det behövs en ändring. Nu när jag har så mycket tid över kan jag lika gärna börja med det nu.
Jag ska försöka börja äta mer bra mat. Jag har faktiskt redan börjat med det här, börjat exprimentera lite i köket och så där, och inte bara äta nudlar eller varma koppen soppa.
Men jag ska försöka bli ännu bättre. Först och främst ska jag se till att äta mer frukt och grönt och mer mjölkprodukter. Jag tycker inte om mjölk, så jag får ju liksom inte i mig någonting nästan. Men såg en tjej på "Supersize vs superskinny" som aldrig åt mjölkprodukter, hon var 24 år men hade svaga ben som en 60åring på grund av det, så vill inte jag ha det!
Så nu har jag ätit både ett äpple och en mandarin idag. Och nu sitter jag och äter flingor och mjölk. Jag gillar inte riktigt corn flakes som jag käkar nu, så jag fuskade lite och hade socker på. Men skitsamma, jag har inte sagt att jag ska äta nyttigare, bara att jag ska få i mig fler grejer. Dvs mjölkprodukter och frukt typ. Och det brukar finnas andra sorters flingor här hemma ibland, så då får jag väl passa på att äta när det finns.

Nu ska jag ta och kollar på en film eller spela lite Final Fantasy XII tror jag. Ska försöka ta mig i säng i lagom tid ikväll, så jag inte vaknar 4 på eftermiddagen imorgon. Får se hur det går :P
Är sugen på ostkrokar som fan, men det är lite svårt att göra något åt då det inte finns en affär som är öppen vid den här tiden inom en mil härifrån.. Jag blir alltid sugen på sånt där alldeles för sent, när affärerna här redan har stängt. Så typiskt!

RSS 2.0