5 dagar kvar till operation

Idag är det bara en dag kvar tills jag ska på mitt inskrivningsbesök inför operationen. Där kommer jag få träffa ortopedläkare, narkosläkare och sjuksköterska för samtal, undersökning och provtagningar. Kanske ytterligare någon röntgen om dom tycker att det behövs, var ändå ett tag sedan den sista jag gjorde. 
 
På måndag sker själva operationen, alltså endast 5 dagar kvar. Nervöst och stressigt.
Men på ett sätt så börjar det sätta sig lite mer, och jag har kunnat lugna mig över vissa saker. Massa saker jag känner mig orolig över fortfarande dock.
Det är massa annat som har kommit upp nu som jag inom snar framtid behöver ta tag i också, som inte är särskilt roligt alls. Livet gillar verkligen att göra det surt för mig.

Men men, imorgon får jag förhoppningsvis svar på alla frågor, och om 5 dagar är jag äntligen opererad!

Nu ska jag spela massa mer The Sims 3, passar på så mycket jag kan nu inför när jag kommer vara på sjukhus en hel vecka typ. 
Jag spelar på min Legacy Challenge nu, men det går rätt långsamt eftersom en av mina simar (Carina) är arkitekturformgivare, så jag har som jobb att designa om rum i andra simars hus. Och med tanke på att den delen är det roligaste med själva spelet nästan, så tillbringar jag ibland rätt lång tid med att designa ett enda rum :P
Men spelet går vidare iaf. Diana är ung vuxen och börjar bli en känd sångerska, vilket också är hennes livsmål. Hon dejtar en kille vid namn Octavio, och de börjar fundera på att skaffa barn tillsamman.

Här är mina första inlägg om min Legacy Challenge: Del1 och Del2


Torsdag 22 Januari

Idag är det torsdagen den 22 januari. Det är 11 dagar kvar tills jag ska operera mig.
 
Idag var jag till skolan för att ha möte med en studievägledare för att försöka komma fram till vad jag ska göra nu. Jag ligger redan lite efter i skolan, och efter operationen och allt kommer jag ligga rätt mycket efter. Vi kom fram till att jag får ansöka om undantag för att få påbörja nästa kurs utan att ha avslutat den tidigare kursen (vilket annars är obligatoriskt). Så får vi se om de godkänner det och om jag lyckas komma ikapp. Funkar det inte så får jag ansöka om att få börja om nästa år istället. Allt beror ju på hur jag känner mig efter operationen, hur mycket jag klarar av att vara med på och hur mycket jag kan göra hemifrån. 
 
Känner mig fortfarande lite sådär. Det känns som att jag gärna hade velat haft mer tid på mig för att förbereda mig innan operationen och så. Visserligen har det ju vart lång tid som jag vetat att jag ska göra en operation, men jag har inte fått veta när eller något som helst mer. Det har liksom gått så lång tid att det har börjat kännas overkligt att det ens ska ske.
Det hade kännts bättre att ha fått veta några månader innan, så jag hade kunnat förbereda mig mentalt, fixa allting med skolan i tid och inte hamnat efter lika mycket som nu. Så jag hade haft tid att ställa frågor och sådant. 
 
Det som känns jobbigast egentligen är väl att jag känner att det inte riktigt finns någon som förstår mig just nu. Som inser hur jobbigt det faktiskt känns. Och hur jobbigt det kommer kännas den närmaste tiden efter operationen. Det är väl liksom det jag oroar mig för mest. Tiden precis efter operationen. Hur ont jag kommer ha, hur jobbigt det kommer vara att ligga på sjukhuset. Hur ensamt och jobbigt det kommer vara.
 
På ett sätt önskar jag att det vore dags nu istället, att det inte ens skulle vara 11 dagar kvar. Då skulle det vara gjort bara och jag behöver inte oroa mig.
Men det är så mycket som behöver göras tills dess, jag hoppas vissa andra personer inser det också.

onsdag, mindre än två veckor kvar

Idag känner jag mig rätt så, emotionellt instabil eller nått. Ringde och bekräftade min operationstid idag, och kände mig totalt överkörd i samtalet. Det tog slut innan jag ens hann inse det, och jag hann inte ställa några som helst frågor angående operationen. T.ex hade jag gärna velat fråga om det är okej att snusa ett tag fram tills operationen. Röka vet jag ju att man inte ska göra, men skulle det vara okej att snusa, vanligt snus eller nikotinpulverspåse från apoteket, tills några dagar innan operationen iaf? 
Jag ska ju in på inskrivning torsdagen innan jag ska opereras. Sen är det på måndagen själva operationen ska ske. Då kommer jag ju förhoppningsvis få svar på alla andra frågor jag har, som hur det kommer gå till och hur jag kommer må efteråt och sådant. Men om jag inte ska snusa vore det ju bra att veta det innan liksom..
Just nu snusar jag så lite jag kan iaf. Så får jag väl se om jag kan få tag på någon imorgon som kan ge mig något svar på det. 
Jag hann liksom bara bekräfta min operationstid och inte få någon som helst syl i vädret i övrigt innan kvinnan i telefonen sa hejdå och la på. Jag blev så paff, hade förberett att iaf få svar på snusfrågan liksom..
Istället sköljde alla oroskänslor över mig på en gång och jag började bara känna mig jätteorolig istället. Just nu är det så himla mycket att tänka på och göra. Jag måste städa i ordning hemma, göra i ordning skrivbordet i sovrummet så att jag kan ha tvn där inne. Tvätta alla kläder och se till att jag vet vad jag ska ha med mig till sjukhuset för något. Jag måste sjukskriva mig, få kontakt med skolan och försöka lösa allt med det så jag inte hamnar allt för mycket efter och kan göra omtentor senare förhoppningsvis. Det är ändå så mycket att göra, på så lite tid. Jag har väntat på det här så länge nu, men när det äntligen kommer så kom det så plötsligt. Och av läkarvården känner jag mig fortfarande mest överkörd, så det bidrar inte direkt till att jag ska känna mig lugnare.
Nu ska jag försöka gå och äta något. När jag är ledsen och orolig så är ju inte direkt min matlust på topp, men inför operationen är det ju bara bra om jag lyckas äta upp mig lite, så behöver försöka fokusera på det också. Ännu en till grej att tänka på alltså. Jag saknar min mamma, varför måste vårt land vara så långt för? Varför ligger inte Gävle närmare Göteborg? 
 

Har äntligen fått tid för operation!

Igår fick jag äntligen det besked jag har väntat på i över 2 års tid nu. Det är dags för min operation!
Som jag skrivit om tidigare så har jag ju skolios, vilket innebär att jag har väldigt sne ryggrad. Grader och sådant har jag inte exakt koll på, men det är över 50 iaf skulle jag tro, snarare 60 något nu kanske. Tänkte att jag skulle be läkaren om en kopia på min röntgen faktiskt, och uppgiter om sådant som grader och sådant också. Vore rätt intressant att ha.
 
Men iaf, nu är det alltså äntligen dags för mig att få operera den här skiten!
Jag har haft så ont i ryggen nu dem senaste åren, nu i slutet har det känts som att jag inte riktigt vet vad jag ska göra för att jag har så ont ibland, Det har gått ut över min skolgång och det har gått ut över mina relationer. Jag har vart trött, grinig och haft huvudvärk. Jag har fått strunta i att göra saker som jag verkligen vill, eftersom det har gett för mycket problem med ryggen. Jag har när det varit som värst inte ens kunnat gå och se en film på bio eftersom det gör mig för stel i ryggen och nacken. Det har vart riktigt sugigt helt enkelt.
 
Men den 2 februari redan är det alltså dags för min operation, så det är väldigt snart!
Om två veckors tid är jag alltså redan opererad. Det känns så sjukt att tänka på när jag väntat i över två års tid nu.
 
Just nu är känslorna väldigt blandade. Försöker smälta in att det är såpass snart som operationen ska ske, det känns så overkligt som sagt efter all denna väntan. Sen är jag lättad över att det äntligen är på G, över att jag inte behöver ringa och tjata på dom mer, att jag inte behöver känna mig dissad av vården nå mer. Över att jag inte behöver ha ångest över det här nå mer.
Men samtidigt är jag nervös. Nervös över att det är så pass snart. Att jag inte har hunnit förbereda mig mer än vad jag har. Att jag nu på mindre än två veckors tid måste förbereda allt inför det. Nervös över att jag måste se till att äta ordentligt nu, så jag mår bra inför operationen. Nervös över att Martin kommer åka bort 20 dagar efter jag har gjort operationen (dock har jag vänner som lovat ställa upp och komma hit och sova och umgås med mig och allting).
Och så är jag såklart ledsen över att jag bor så långt bort ifrån min familj. Min mamma var med mig i början på det här, och jag hade gärna velat haft henne här nu också.
Mycket tankar som snurrar runt helt enkelt. Hade självklart svårt att sova igår natt, kunde inte slappna av riktigt och släppa alla tankar. Idag är det tisdag, näst nästa tisdag är jag redan opererad. Det känns så sjukt!

Här är två bilder på min rygg, tagna i Septemer 2014. På bilderna sträcker jag mig så rakt jag kan i ryggen.
 

The Sims 3 Boarding School - Del 3 - Gymbyggnaden och Diversebilder

Här kommer ännu ett inlägg om The Sims 3. Här har ni Del1 och Del2.
 
Detta innehåller bilder på hur den andra byggnaden som innehåller Gym och Shop Class ser ut.

Värt att nämna för alla dessa bilder, och speciellt för de i Del2 är att jag har lagt till mycket mer dekorationer och grejer i efterhand. T.ex gett lärarnas skrivbord i varje klassrum en liten blomma och ett dokument (precis som ni såg i rektorns rum). Det blev ett väldigt stort hus med väldigt mycket möbler i. Så jag var lite försiktig med dekoration i början för att se hur spelet skulle klara av det (det har en tendens att lagga när det blir för mycket, kan t.ex inte spela i Isla Paradiso), plus att efter att ha lagt så fruktansvärt lång tid på att bygga huset var jag väldigt sugen på att börja spela och inte lägga mer tid på att dekorera. 
Så dekorationer och sådant dyker upp lite mer i efterhand ju mer jag spelar, och dessa bilder är tagna i början precis efter jag byggt klart huset.
 
Shop Class:

Poolområdet:

Gym och omklädningsrum:


Uppehållsrum:
 
Och fotbollsplanen:
 
Som ni kanske ser tänker jag mig att skolan drivs ganska strikt av en rektor som är av den gamla skolan. Killar och tjejer har separata studentkorridorer där det motsatta könet inte är tillåtna att vara.

Rektorn har "Fostrande" (bra på att uppfostra barn och tonåringar) och "Ordentlig" (ungefär lite gammeldags hövlighet och ordningssam) som två av sina egenskaper. De olika eleverna har en rad olika egenskaper. Vissa är lite mer bokintresserade och tillbakadragna, vissa är sportiga och andra lite flippade. Rätt kul att låta de göra vad de vill efter skoltid och se vilka som integrerar med vilka och vad de hittar på. Joyce Summers som är lite av en diva bestämde sig t.ex för att första dagen i skolan gå till rektorn och be om en komplimang. När han inte var sugen på att ge henne en så gav hon honom flera örfilar!
Hon åkte självklart på kökstjänst dagen efter och fick en ordentlig utskällning!

Här kommer lite mer diversebilder från spelet. Nu ska jag plugga lite mer, så att jag kan spela ännu mer The Sims ikväll sen! :)

Willow och Jenny sitter vid eldstaden i biblioteket och småpratar medan Wesley letar efter en bok:


Ser ut som att rektor Dewey ger Andrew och Jonathan en uppläxning av något slag:
 
Wesley sitter och chattar med någon vid datorn i sitt rum:


Joyce och Willow spelar biljard i det gemensamma uppehållsrummet:


Anya chillar på sitt rum och kollar sociala medier på mobilen:

Jonathan och Andrew spelar tv-spel på Andrews rum:


Alla tjejerna sitter och umgås framför en brasa i deras uppehållsrum:


Andrew håller ett tal om något i Social Studies:

The Sims 3 Boarding School - Del2 - Huvudbyggnaden

Här kommer inlägg två om min nya The Sims 3 familj. Första inlägget hittar ni här.
Förra inlägget var mer text, medan detta inlägg nästan enbart innehåller bilder på huvudbyggnaden och hur den ser ut inuti. 
 
Så här ser tomten ut:


- Första våningen:

Huvudentrén: 

Biblioteket:

Cafeterian:

Köket (och till vänster en del av musiksalen):
 
Musiksalen:

Rektorsexpeditionen:


- Andra våningen (klassrum)

Social Studies och English:


Math och Science:
 

- Tredje våningen 

Tjejernas studentkorridor:


Killarnas studentkorridor:

Gemensamt umgängesrum:

Rektorns rum och Art Class:
 

Postar ännu ett till inlägg lite senare med ännu fler bilder! :)

The Sims 3 Boarding School

Som jag nämnde i förra inlägget så har jag nu nyss startat en ny sparning i The Sims 3. Denna gång har jag byggt en riktigt maffig byggnad (för över 730.000 simoleons/simdaler) med en familj på 8 personer i.

Tanken med byggnanden är att det ska vara en internatskola. Jag började med att radera skolan som redan fanns i staden och gjorde sedan om den tomten till en bostadstomt och började där bygga upp min internatskola. 
Skolan består av två stycken hus. Huvudbyggnaden som innehåller bibliotek, cafeteria, klassrum och sovområden har 3 våningar och byggnaden som innehåller gymmet, poolen och Shop Class har 2 våningar. Så finns det även en fotbollsplan på området också. 
 
Familjen består av 1 vuxen sim som är rektor och lärare, samt 7 stycken tonårssimmar som är elever.
Eftersom jag raderat den vanliga skolan i staden så kommer det ingen skolbuss och hämtar dom på morgonen. 
Istället ser vardagarna ut så att en sim kliver upp klockan 5 för att börja förbereda frukosten. Klockan 6 kliver sedan de övriga upp och alla äter frukost tillsammans i cafeterian. 
Klockan 9 börjar första lektionen som de har fram till klockan 12, då är det rast i en timmes tid. Klockan 13 börjar sedan nästa lektion som pågår fram till klockan 16. Efter det är det fri tid för alla simar (jag har satt deras vilja på högsta nivå, och brukar undvika att säga åt dom att göra något, utan låter de själva bestämma vad de ska göra) förutom den sim som har kökstjänst den dagen. Den simen behöver förbereda middagen som serveras klockan 19. Efter det är det fri tid för alla simar fram till klockan 23 då det är sovdags. 
 
Schemat ser ut såhär: 
Måndag: 9-12 Social Studies, 13-16 English
Tisdag: 9-12 Music, 13-16 Gym
Onsdag: 9-12 Math, 13-16 Science
Torsdag: 9-12 Shop, 13-16 Gym
Fredag: 9-12 English, 13-16 Art
 
Lördagar och söndagar är det fri tid, och har man skött sig under veckan som gått får man tillåtelse att lämna skolans området för att t.ex gå på bio, besöka parken eller vad simarna nu vill göra. 
När en tonåring går över till ungdom så är den klar med skolan och kommer få betyg utöver vad för erfarenhetspoäng den skaffat.

Här är simarna som går på skolan just nu:

Melvin Dewey - Rektor:
 
Andrew Wells:
 
Anya Jenkins:
 
Jenny Calendar:
 
Jonathan Levinson:

Joyce Summers:


Wesley Wyndam-Pryce:


Willow Rosenberg:
 
Någon som ser vart jag tagit alla namnen ifrån?
Rektorn fick heta Melvin Dewey av någon anledning. Kan det vara att jag är ganska pluggskadad just nu? :P
Eleverna fick alla namn från samma tv-serie.

Tanken är att när eleverna uppnår ungdomsålder så flyttar jag ut de i staden och skapar nya elever i tonårsåldern som får flytta in. Om de kommer fortsätta få namn från samma tv-serie eller från något helt annat tema återstår att se. 
 
Detta blev ett ganska långt inlägg, så för estetikens skull så postar jag ett till inlägg lite senare med bilder på hur själva skolan ser ut.
Så nu är det 2015 alltså

Första inlägget i för år alltså. Woop woop!
 
Har inte skrivit på ett tag nu. Har vart alldeles för mycket att göra. Och mina tankar har vart alldeles för surriga för att förska få ner i skrift. Iaf en skrift som delas publikt.
2014 är nu över och man kanske borde skriva någon sammanfattning över året? Höjdpunkter och diverse? Men jag orkar inte riktigt. Det har vart ett år som har vart både bra och dåligt, tyvärr mest dåligt. Mitt mående har vart i botten nästan hela året. Många händelser har skett som dragit mig tillbaka, och många händelser som borde ha skett för att hjälpa mig framåt har inte skett. Det har vart problem med det mesta tyvärr.

Nu är det 2015, och hitills har det inte vart särskilt bra heller. Dock har ju endast 9 dagar gått hittills och jag hoppas iaf att i år är året som jag kan få någon slags ordning på mitt liv och mitt mående, och hålla det.
 
Det förra året slutade dock väldigt gott, precis såsom det nya året också började. Min lillebror Sebastian kom ner hit med en kompis och firade nyår med oss och var här i ett par dagar. Det var fantastiskt trevligt att få umgås massa med honom. Dels för att jag saknar hela mina familj så otroligt mycket ibland, och ingen av dom har fått möjligheten att komma ner och hälsa på mig fören nu när han kom. Och dels för att vi inte är uppväxta med varandra, utan setts lite sporadiskt under våran uppväxt och först när jag var i vuxen ålder fått kontakt igen. Så det är fett najs att lära känna honom ännu mer och bara umgås med honom. Han är en fantastisk person också, och det glädjer ju varje storasyskon att se sitt småsyskon växa upp och bli en så vettig människa :)
 
Sen måste jag ju ändå nämna en händelse ifrån 2014 som var riktigt riktigt fantastisk, oavsett all jävla skit som hände. Den 18 Oktober 2014 flyttade mina älskade Blixten in hos mig! Han har skänkt mig så otroligt mycket glädje och kärlek, så mycket som jag inte ens trodde var möjligt. Vissa dagar när det har känts som att mitt hjärta ska gå sönder av sorg och oro har jag kunnat burra ner mitt ansikte i Blixtens päls och bara känna hur jag direkt börjar må bättre. Han är så otroligt söt, fin, rolig, knäpp, smart och bara alldeles alldeles underbar! 
Jag är så grymt jävla tacksam för att honom i mitt liv verkligen! <3
 
Nu ska jag ta och plugga lite mer, vilket är ungefär allt jag har gjort idag nästan. Tänkte ta och unna mig lite The Sims 3 senare ikväll också. Har en rätt bra familj med hus jag har byggt upp nu som jag bara väntar på att få börja spela med. Tomtens värde just nu är över 730.000 simoleons (eller simdaler som det heter på svenska)!

RSS 2.0