Tower Prep

Senaste serien jag har börjat kolla på heter Tower Prep.
Det är en serie med 13 avsnitt som sändes första gången 2010 på Cartoon Network. Tyvärr sändes det bara en säsong, även om skaparna senast 2012 har försökt få till en andra.
 
Eftersom den sändes på CN så är den kanske lite mer passande för lite yngre tittare. Men den är ändå sevärd.
Så här säger engelska wikipedia sidan:
"Tower Prep is an exclusive school for people with special abilities. None of the students know where they are or how they had arrived there, and there's no escape. One moment Ian Archer was at home playing a video game; the next, he found himself waking up at Tower Prep with no memory of how he got there. Panicking, he tries to escape, and in the course of his failed attempt he meets three other students: Gabe, Suki and CJ. Throughout the series, the four friends make it their mission to uncover the mysteries behind Tower Prep and find a way to return to their normal lives."
 
Man får följa studenten Ian Archer som vaknar upp på skolan Tower Prep utan någon riktig aning om hur han kom dit. Där försöker han med hjälp av sina tre nyfunna vänner att ta reda på vart de är någonstans, och vad de är.
 
 
Det jag tänkt på mest när jag har sett serien är ändå dess potential. Ungdomar på high school som har mystiska krafter och som försöker förstå det mystiska som pågår omkring dom.Låter kanske lite "kliche" sådär, men många bra idéer finns!
Vore det t.ex Vampire Diaries skaparna som gjort serien istället för Cartoon Network (skaparen Paul Dini har även skapat de tecknade tv-serierna av Batman och Superman) så tror jag den hade vart mycket bättre. Lite mer våld och mer fokus på att göra fightingscenerna verklighetstrogna hade behövts. Lite mer kärlek och lite mognare sådant också. 
 
Serien är ändock sevärd som den är just nu. Speciellt när jag inte riktigt kan komma på vad annars jag skulle se på.
Är på avsnitt 8 av 13 just nu, och tänker se klart den iaf. Även om jag önskar att det vore lite mer välgjort ibland.
 
Huvudkaraktären Ian Archer spelas av Drew van Acker (född 1986) och karaktären påminner litegrann om Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen) i Vampire Diaries, både till utseende och sättet litegrann. Så han är ändå ganska trevlig att kolla på.
 

Fredagsmorgon på miroi

Fredagsmorgon och jag är trött. Sitter på Miroi framför en dator igen och klickar mig runt.
Med en Vitamin Well istället för en cola framför mig, det är väl den enda skillnaden från hur det brukar vara när jag är här.
 
Inga planer för helgen direkt, mer än att ta det lugnt och försöka fokusera på att må bra och vara glad.
Tänker ta den som den kommer, och så får jag se sen hur det blir :)
 
Veckan som varit har vart rätt så fullplanerad med åtminstone något varje dag nästan. Varit här på Miroi tisdag och fredag, var på möte med Student Consulting i onsdags och hade tandläkarbesök i torsdags.
Eftermiddagarna har jag spenderat hemma med att se på tv-serier och spela datorspel ungefär. Träffade Lina i onsdags också och gick runt på nordstan med henne ett tag och kikade runt. Köpte ett par nya hörlurar iaf då jag söp bort mina andra för ett par veckor sen. 49 kronor på clas ohlson, bra pris!
 
Nu ska jag strax ut och ta en cigarettpaus tänkte jag, så hoppas jag att promenanden nedför trapporna och ut i den friska luften ska göra mig lite piggare. 2 och en halv timme kvar av dagen nu, får se till att roa mig på bästa sätt under tiden.
 

South Park och andra tecknade serier

Inte det mest lyckade att försova sig (eller sova över som vi säger uppe i norr) när man endast har eftermiddag i skolan. Sängen var så otroligt skön och drömmen var lockande. Men jag tog mig upp iaf, och kom inknatande till Miroi strax efter klockan 1.
Det är det som är det bästa med att bo mitt i stan. Vagnar och bussar går ofta, och det går att promenera nästan överallt. Inte som när jag bodde 2 mil utanför Gävle och bussarna ibland gick varannan timme. Då var det inte lika enkelt att ta sig dit man ville.
 
Har pratat lite om kreativitet idag. Vad det är och hur man kan använda sig av det typ. Att tänka på ett nytt sätt för att kanske få ett annat resultat.
Dessutom tipsades jag om en powerpointtjänst som finns online och som heter Prezi. Den verkade intressant och väldigt användbar, så det ska jag kika på lite mer senare också.
 
Annars är väl den stora snackisen (spoileralert följer..) att Brian blivit påkörd av en bil i Family Guy och dött. Jag har inte sett avsnittet ännu, men det står om det i tidningarna och det är många som snackar om det här idag. Tydligen så har familjen istället skaffat en ny hund vid namn Vinni, som spelas av Sopranosskådespelaren Tony Sirico. 
 
 
Men som tur är ryktas det även om att det kommer gästkaraktärer till serien nästa höst, som ska spela ihop med Brian. Så det betyder ju att han måste komma tillbaka på något sätt. Kanske Stewie saknar honom och fixar det på något vis?
 
Hursom så börjar jag själv faktiskt tröttna lite på Family Guy nu. Känner att det har gått alldeles för länge, och börjar bli lite uttjatat nu. Seth MacFarlane (skaparen till Family Guy) håller med mig och säger själv också att serien börjar lida mot sitt slut. Han själv tycker att 7 säsonger är lagom för en serie, och Family Guy är redan inne på sin tolfte. 
 
Brukar ni kolla på tecknade vuxenserier?
Seth MacFarlane har ju även skapat American Dad som jag kollar på ibland när det går på tv. Samma är det med Family Guy och även Simpsons; Jag kollar på det när det går på tv, men är ingenting jag direkt följer sådär.
South Park kollar jag på lite då och då nuförtiden. The Cleveland Show har jag bara sett när den gått på tv någongång.
 
Bäst av alla tecknade serier är ju iaf Futuruama, som tyvärr är nedlagd nu. Finns 7 säsonger ute, och även om det blivit nedlagt ett par gånger förut så ser det just nu ut som om den inte tänker komma tillbaka denna gången. Samma skapare som till Simpsons, men så fantastiskt mycket bättre! Har ni inte sett den förut, så gör det!

Under The Dome

Detta inlägg kan innehålla spoilers.
 
Efter jag läst klart boken Under Kupolen (Under The Dome) av Stephen King så började ju jag och Martin att kolla på den i tv-serierform. Nu har vi sett klart de 13 första avsnitten som var första säsongen och väntar på säsong 2 och ytterligare 13 avsnitt.
Egentligen borde jag göra en recension på boken för den var riktigt fantastisk. Så sjukt många intressanta karaktärer och en beskrivning av något som ingen riktigt ved vad det är, som sker under en så kort tid egentligen. Allt det fantastiska som Stephen King fått ned i sin långa tjocka bok är dock förståeligt att de inte kan få med i en tv-serie. Så serien är inte riktigt likadan som boken, såklart. Så egentligen hade det vart bättre att vänta ett tag efter jag läst boken innan jag började kolla på serien. Men det har fungerat, jag har fått förstå att det är två helt olika saker, med liknanade handling och karaktärer.
 
Men tv-serien är ju väldigt bra iaf som sagt. De har tagit vissa karakätrer från boken och slagit ihop dom, ändrat på saker och ting runt omkring dom men har i grunt och botten med samma namn från boken iaf (inte alla, var ju sjukt många som sagt). Vissa karaktärer gillade jag i boken och tycker inte alls om i serien. Men de passar ändå in bra till hur serien är uppbyggd, så jag har förståelse. Det är en intressant sci-fi serie med många intressanta aspekter på hur människor fungerar. I kapitalistiska galna USA, men ändå.
Som sagt, det intressantaste med serien är dess karaktärer och hur de agerar ihop och hur deras handlingar har konsekvenser och påföljder typ.
 
 
Så här säger IMDB om serien:
"An invisible and mysterious force field descends upon a small fictional town in the United States, trapping residents inside, cut off from the rest of civilization. The trapped townsfolk must discover the secrets and purpose of the "dome" and its origins, while coming to learn more than they ever knew about each other."
 
Dale "Barbie" Barbara är en intressant karaktär som vi i början inte vet särskilt mycket om alls, men som kommer fram under seriens gång. Intressant karaktärsuppbyggnad som sagt, det har de lyckats riktigt bra med från boken. 
Han ser ju rätt okej ut också, även om han oftast ser bister eller förvirrad ut ;P
 
Och lite kärlek får snyggingen också såklart, i karaktären Julia som är stadens journalist och tidningsägare.
 
Sen har vi Douchebag Dad och Psycho Boy som jag och Martin numera kallar dom. Stadens kommunfullmäktigeledamot och hans son som är polis.
Big Jim Rennie är stadens ledare som gör allt för staden och dess invånare.
Så länge det matchar hans egna intressen det vill säga.
Kallas för Douchebag Dad av mig och Martin :P
 
Junior Rennie, hans son som efter kupolen fallit på plats får jobb som polis. Snygg och charmig vid första anblicken. Men något mer gömmer sig bakom de vackra ögonen.
Kallas för Psycho Boy av mig och Martin numera :P
 
 
Sen för de lite yngre tittarna så har vi Joe McAllister (spelas av Colin Ford, född 1996), en tonåring vars föräldrar är utanför kupolen när den kommer på plats..
(Den här ovan var bättre som gif, men råkade av någon anledning visst bli bilder. You got to love tumblr though <3)
 
Och han finner visst intresse i Norrie, som med sina mammor blir fast i staden när de är på genomresa. 
 
En värd serie, med många fina karaktärer som sagt. Har ni inte sett den, så borde ni se den! :)

Carrie Diaries - To Close For Comfort

Spoileralert nedan om ni inte har sett det senaste avsnittet av Carrie Daries (S02E05 - To Close For Comfort) :P
 
Carrie Diaries är verkligen en bra serie, inser jag ju mer jag kommer in i den.
 
"Carrie Bradshaw is in her junior year of high school in the early 1980s. She asks her first questions about love, sex, friendship and family while navigating the worlds of high school and Manhattan."
 
Så lyder beskrivningen på IMDB. Men serien är ingenting som Sex And The City. Utan det är en feel good serie om en ung tjej som precis är på väg in i vuxenlivet. Ena foten på high school i en liten ort och andra foten på Manhattan där hon praktiserar två dagar i veckan. Klart den är lite "cheesy" ibland och lite självklar, men den är mysig. Man får följa Carries inre monolog och hänga med hur det är att ta det där steget ut i vuxenlivet.
 
Och spoileralert nedan;
Trots min kändiscrush på Austin Butler som spelar Sebastian Kydd i serien så var jag glad åt det senaste avsnittet. Jag vill se Carrie utvecklas, gå vidare, bli mer vuxen. Och Adam Weaver (som spelas av Chris Wood) verkar vara en förstående och mysig kille som Carrie nog skulle må bra av att umgås med ett tag. Dock verkliga minuspoäng för att han läste hennes dagbok, det är aldrig okej.
Jag ser dock gärna Carrie hänga ihop med Weaver ett tag och se utvecklingen det ger henne. Plus att han är ju också väldigt het! ;)
 
 
 
Men efter att ha surfat runt lite på tumblr för att kolla lite gifs från senaste avsnittet och mest sett gifs på Sebastian Kydd och Carrie istället, så inser jag att jag hejar nog på Sebastian i slutändan iaf ;)
 
Och alla vet ju hur Sex And The City slutar och vad de säger i den serien. Men jag hoppas de inte håller fast alldeles för hårt i det, utan gör fortsätter göra Carrie Diaries till en fin feel good serie som den är och låter den vara rätt så fristående. Sebastian kan vara denna seriens Mr Big ;)
 


Duma Key - Stephen King

"Start with a blank surface. It doesn’t have to be paper or canvas, but I feel it should be white. We call it white because we need a word, but its true name is nothing. Black is the absence of light, but white is the absence of memory, the color of can’t remember.”
 
Har ganska nyligen läst klart boken "Duma Key" av Stephen King. Boken släpptes 2008 och kom i svensk översättning 2009. 
 
Boken handlar om Edgar Freemantle, som efter en arbetsplatsolycka förlorar sin ena arm, skadar höften och skadar huvudet. Efter olyckan lider han av minnesförslust och okontrollerbar ilska. Svårigheterna efter olyckan leder till skilsmässa från hans fru, och efter en rekomendation av sin psykolog Dr Kamen, beger han sig av till Duma Key (en påhittad ö i Florida) för att komma bort och få en ny start. Där början han, som en sorts terapi, måla med en rasande fart och han upptäcker snart att konstens helande kraft har en mörk baksida.
 
Vill inte avslöja för mycket utav handlingen, eftersom det här är en sådan bok man måste få upptäcka själv. Sakta men säkert dras man mer och mer in i handlingen allt eftersom man förstår den mer, och man när man väl kommit in i den vill man inte lägga den ifrån sig (också klassiskt Stephen King!). I början så är den intressant, men allt eftersom handlingen utvecklas blir den mer än så, och i slutet läste jag med rasande fart med hjärtat i halsgropen.
 
Det är inte den bästa bok jag läst, och inte ens den bästa utav Stephen King. Men det är en fantastisk historia, och boken är läsvärd. Det handlar om en resa inom sig själv, samtidigt som det handlar om så mycket mer. 
Intressant att Stephen King bytt sin klassiska författarhuvudperson mot en konstnär istället. Och som alltid väver han in det kreativa så fantastiskt. Om inte Stephen King kan förklara hur viktigt det kreativa är i vårat liv,så vet jag inte vem som kan det. 
 
En bra bok som sagt, och jag rekomenderar den till er som inte läst den!

tv-seriesvammel

Äntligen fredag!
Fast veckan har gått väldigt fort. Haft Miroi tisdag eftermiddag och nu fredag förmiddag. Annars har jag bara chillat hemma, tagit hand om disken och sett på tv typ.
 
Har halkat efter lite i tv-tittandet nu. Har inga bra tv-serier jag känner för att följa direkt. Så har mest sett på tv, Simpsons och Family Guy och massa matprogram. Funderar fortfarande på att se om alla 7 säsonger av Gilmore Girls.
 
Jag har ju Vampire Diaries (s05) och The Originals (s01) att kolla på. Men har dessvärre börjat tröttna på dem. Och eftersom Martin inte vill se det så gärna, blir det att jag inte kollar så ofta. 
 
Annars kollar jag och Martin på The Blacklist nu, fantastiskt bra serie. Värd att kolla på!
Men den har vi dessvärre sett i kapp på så nu får man vänta en vecka på varje avsnitt.
 
Och annars är det Carrie Diaries jag kollar på, men där får jag också vänta varje vecka på att avsnitten ska komma.
Föredrar nästan tv-serier som det redan har hunnit komma några säsonger på, då har man nått att göra och kan kolla i kapp. Vem vill egentligen vänta en vecka på varje avsnitt?
 
Annars väntar jag på att de tv-serier jag kollat på ska komma med nya säsonger.
Switched at Birth - 2014, närmare datum inte släppt ännu.
Under The Dome - 2014, till sommaren som det låter
True Blood - 2014 någon gång. Även fast det inte är så bra serie, så inget jag direkt längtar till.
Orange Is The New Black - 2014 någon gång.
 
Så de tv-serier jag ser nu och väntar på avsnitt på:
Carrie Diaries 
The Blacklist
Awkward.
Vampire Diaries
The Originals

I ordning efter hur jag helst ser det :P
 
Sådär, nu har jag allt nedskrivet så jag har någonstans att kolla ifall jag tappar bort mig. Lite svårt att hålla koll på allt ju :P
Nu ska jag ner och ta en cigg, och sen har jag bara ca en timme kvar av dagen här på Miroi. Sen blir det hem och sen se vad helgen har att erbjuda!

Halloweenfester var det också ja

Senaste helgen som var så låg jag ju bara hemma och var sjuk, men förra helgen hade jag ju det riktigt trevligt som tidigare nämnt. Var ju halloween, och med det kom det roliga fester :)
 
Fredagen tillbringade jag i Färgelanda på besök på min förra skola där det var en riktigt trevlig fest med massa trevliga människor.
Resan hem tidigt dagen efter var däremot inte lika trevlig, men efter en tupplur på tåget och ytterligare en tupplur när jag kom hem så var det bara att köra igen! ^^
 
Var över till Martins bror som bor granne med oss och hade först en trevlig kalkonmiddag med ytterligare några grannar och vänner, och senare på kvällen kom fler folk förbi. Var en riktigt trevlig fest och alla var utklädda vilket alltid är kul.
Det är faktiskt helt underbara grannar jag har här, och riktigt roligt att alla kommer så bra överrens. Speciellt trevligt är det att ha Martins bror och syster med deras familjer så nära. Nu när min familj befinner sig ca 70 mil härifrån så får jag umgås med massa med dom istället, de tillhör ju också min familj nu :)
 
Iaf, här kommer några bilder ifrån lördagens fest, fredagens har jag fortfarande inte sett några ifrån.
Sofie som fotat dessa och äger dem, hoppas det gick bra att jag snodde dem ^^


Martin var utklädd till Västtrafikkontrollant, Lucho var bara skitläskig och jag körde på chili ^^

Lucho hade ett riktigt äckligt sår på halsen, syns tyvärr inte så bra på bilden. Men han förtjänade att vinna första pris i utklädnadstävling på grund av det, ingen ville sitta till höger om honom och ha det i sitt synfält :P

Anders (Martins bror) och Sandra, det fina värdparet :)
En gruppbild på oss som var där till middagen :)

Hejsilisvejs

Har vart hemma och vart sjuk de senaste dagarna, vilket inte är det roligaste direkt. 
Men Martin har vart snäll och har tagit hand om mig väl. Med chips, cola och ostbågar :) 

Förkylning är ju aldrig kul direkt, men det har vart skönt att få bara vara lite också. 
Har glidit runt i min onepiece som jag fick av Elena i helgen. Mysit i soffan med té och chips, kollat på tv-serier och läst böcker.

Har läst "Duma Key" och "Under The Dome" av Stephen King. Båda helt fantastiska böcker, kommer nog en liten bokrecension på dem senare när jag orkar. Tills dess säger jag bara, läs dom!
 
Efter jag läst ut Under The Dome började jag och Martin kolla på tv-serien med samma namn baserad på boken. Rätt så bra tv-serie faktiskt, men boken var ju så himla mycket bättre. Får försöka glömma att jag läst boken för att jag ska kunna fokusera på att tv-serien är bra ^^
Men så har de ju ändrat väldigt mycket också, vilket jag ändå kan förstå varför. Boken är riktigt riktigt lång men utspelar sig bara under ett par dagar, med väldigt många olika karaktärer. Det hade inte riktigt funkat i tv-serie form, så det är förståeligt att de gjort om mycket. 
 
Just nu sitter jag i soffan och kollar på tv och försöker starta Battlefield Heroes som inte verkar vilja fungera just nu. Ska dra iväg till centralstationen om ett tag och möta upp bästa Omie som kommer och hälsar på. Tills dess får det väl bli lite CoDspelande istället då, nu när BFH inte funkar ^^

Såhär söt såg jag ut när jag var ut och rökte när jag var som sjukast. Man måste ju hålla sig varm om man är förkyld ^^

Halloweenfest i Färgelanda

Sitter just nu på en buss som ska ta mig till Färgelanda där jag ska på halloweenfest på min gamla skola. 
Ska bli najs att träffa alla mina vänner igen som går där nu. 2 timmar känns ibland alldeles för långt borta! 
Love är ju tyvärr i Ryssland just nu, men han softade jag iaf med förra helgen så jag tror nog jag klarar mig ^^
 
Ikväll ska jag bli sådär lagom roligt full på min flaska med kir (känns som om jag är 17 igen när jag dricker det) och umgås med massa glada vänner! :) 
Har inte full koll på vilka som kommer, men listan till festen var full iaf ^^
 
Har min utklädnad på mig på bussen nu också. Börjar bli ganska varmt och folk kollar lite konstigt ;) 
Tänker inte avslöja hur jag ser ut såklart (kommer nog upp bilder efteråt!), men jag har kört en ganska snabb lösning på utklädseln. Därav kanske inte alla fattar att jag faktiskt är utklädd, och kollar istället på mig och undrar hur fan jag klär mig egentligen ;) 
 
Självklart börjar ju mobilens batteri dö nu, och bussen har inget uttag för laddare. Så får bli att läsa bok tills jag kommer fram istället. 
 
Hoppas ni alla har en schysst helg, vad ni nu har för planer! :) 

RSS 2.0