Onsdag, två dagar kvar att plugga

Idag är det onsdag vilket innebär att det bara är två dagar kvar tills jag har mitt första riktiga prov. 
Har ju haft ett test förut men det var för att se hur vi låg till, så det var inget vi skulle plugga till och resultatet påverkade inte på något sätt. Detta test räknas däremot in i våra högskolepoäng.

Spenderar min tid med att pendla mellan att vara lugn, till att få panik. Ibland känns det som om det mesta sitter och jag borde klara att få godkänt iaf, och ibland känns det som om jag inte kan memorera ett skit och det kommer att gå skit.
Men jag fortsätter plugga på och hoppas på det bästa. I allra värsta fall finns det ju iaf omprov. 
Lite ovant sådär nu med första riktiga provet eftersom jag aldrig studerat på högskola förut och det var ett bra tag sedan jag gjorde något stort prov i övrigt. Vi hade ju inte direkt prov å sånt på folkhögskolan. Men jag börjar sätta mig in i det hela nu iaf, och när provet väl görs kommer jag nog inse att det inte är så himla farligt ;)
 
Nu har jag suttit och studerat i några timmar så kände att det var dags för en paus. Ska nog röra ihop något snabbt att käka och sätta mig och se på ett avsnitt Gilmore Girls.
Sen blir det tillbaka till pluggandet igen!
 

Nä, nu tar jag helg!

Trots att det bara är onsdag idag så känns det som fredag för mig.
Har inga fler lektioner fören nästa vecka, så det känns ju lite som om jag tar helg idag. Har min första tenta på fredag nästa vecka också, så det är bara skönt med en långhelg. Då hinner jag ju med både plugg och att umgås, perfekt!
 
Har i veckan hunnit med två föreläsningar, skrivit en inlämningsuppgift (en paragraph med korrekt grammatik och uppbyggnad på max 250 ord), haft diskussionsmöte om förut nämnda uppgift med min "peer group" och lärt mig mer om hur universitetsbiblioteket ser ut och är uppbyggt. Konstruktiv skolvecka måste jag säga, trots att den var så kort.
Måste säga att jag trivs som fisken i vattnet på min utbildning! Som jag nämnde i förra inlägget så är det bra klass, bra lärare och bra avstånd till skolan. Inget negativt alls hittills! Nu hoppas jag bara min första tenta går bra också :)
 
Har även hunnit med att gå på mitt första Ung Vänster möte här i Göteborg, med klubben "centrum-östra" eftersom det är där jag bor nu. Var ju aktiv i Ung Vänster Gävle innan jag flyttade därifrån, och kände nu att det var dags att engagera mig lite mer igen. Speciellt i och med att det är valår i år!
Blev även inröstad till att sitta med i distriktsstyrelsen för Ung Vänster Göteborg & Bohuslän, vilket känns hur kul som helst! Glad över att ha fått förtroendet, och ser fram emot ett konstruktivt år där jag får lära känna massa nya kamrater! (Och som förhoppningsvis definitivt slutar med att vi kickar ut Reinfeldt!)
 
Ser redan fram emot 1 Maj också, en av de bästa dagarna på året!
Här nedan är bilder på mig ifrån 4 utav de 5 gångerna jag har gått med i ett tåg på 1 Maj, 3 gånger i Gävle och 2 gånger i Göteborg. 2012 finns det tyvärr inga bilder ifrån, så bilderna nedan är ifrån 2009. 2010. 2011 och 2012! :)
 

Kände för att uppdatera lite

Jag har en känsla av att jag kommer börja uppdatera min blogg lite oftare nu för tiden. Kan vara för att jag känner för att börja göra så.
Har många tankar, funderingar, åsikter och annat jag känner för att skriva av mig och dela med mig. Mycket som händer nu i världen, saker som gör mig upprörd eller får mig att tänka till. Valår i år också, och som de flesta vet så engagerar politik mig rätt så mycket. Jag vill inte se en högerregering i år igen!
 
Har börjat studera Engelska på Göteborgs Universitet nu också, vilket är väldigt najs. Alla mina föreläsningar och lektioner är i samma byggnad, vilken ligger bara typ 10 minuters promenad ifrån min lägenhet.
Klassen känns bra, lärarna känns bra och ämnet är ju väldigt användbart. Det är aldrig fel att bli bättre på engelska!
Speciellt inte om jag tänker flytta vidare ut i världen och resa runt sen. Lämna detta kalla land. 
Har lektioner någon timme om dagen och inte alla dagar i veckan, vilket passar mig perfekt. Mycket egen tid jag behöver lägga på att studera hemma också, men den kan jag lägga upp hur jag vill så det passar mig. Friheten i det känns najs!
 
Annars så flyter livet på som vanligt. Umgås med Martin, lagar god mat, spelar tv-spel, ser på tv-serier, läser bra böcker, umgås med vänner och chillar på livet helt enkelt!
 
Men mer om det, och mer om annat, en annan gång! Nu är det dags att sätta igång med dagens to-do list :)
 
 

RSS 2.0