Iris :)

Igår så fick vi utökning i familjen, en liten vacker kattjej flyttade hem till oss :)
 
Endast 6 veckor gammal är hon och egentligen alldeles för liten för att flytta hemifrån, men då hennes ägare inte ville ha henne så fick en annan person ta hand om henne istället. Och eftersom vi har letat katt ett bra tag och jag är arbetslös och har den tiden som krävs för att ta hand om en liten kattunge, så fick hon igår flytta hem till oss :)
 
Riktigt litet mysknippe är hon!
Hon sover en massa, men vips så vaknar hon till och är då hur pigg och glad som helst. Hoppar runt och leker med de små leksaker vi gett henne och springer runt och går på upptäcksfärd i lägenheten. Gillar även att krypa upp och gosa med en i soffan :)
 
Hon har precis börjat äta riktig mat, även om hon fortfarande behöver matas med nappflask med kattmjölk i ett par gånger per dag.
(Man vet att man är en liten kisse när det är alldeles lagom att äta ur en äggkopp ^^)
 
Riktigt smart och fin liten kisse är det. Igår när vi fick henne så gjorde hon sina behov på en liten handduk om man satte henne där, idag har hon till och med flera gånger självmant gått och satt sig och kissat och bajsat i lådan med kattsand :)
 
(Har redan listat ut att sitta på tangentbordet på datorn är en fantastisk plats att sitta på ^^)
 
Efter att ha kikat på runt lite efter olika namn på nätet (kollade bland annat namn på kända dykare och så, eftersom vi ville hon skulle ha en bra anknytning till sitt namn), och slutligen diskuterat våra namnförslag med hon själv och sett vad hon verkade känna sig som så fick hon till slut namnet Iris :)

Först kom förslaget från Iris Murdoch. En stark kvinnlig författare tycker jag är en bra förebild :)
Dessutom är Iris även det område i ögat som är mellan det (vi uppfattar som) svarta och vita. Och Iris är ju både svart och vit, så litegrann där i mellan ^^, 
Iris är även namnet på en grekisk gudinna! :)

(ingen plats kvar till mig i soffan alltså :P)

Nu har Iris vaknat till iv efter en liten tupplur och tycker att mina händer som skriver på datorn verkar vara en alldeles utmärkt leksak ^^ Nog dags att leka lite nu! :D

RSS 2.0