Apptips

Är det bara jag som till och från blir helt beroende av spel och appar till mobilen?
Nu för tiden med smartphones och alla appar man kan ha till dom så är det nästan omöjligt att inte ha något att göra när man sitter med mobilen. Man kan ha spotify så man alltid kan lyssna på musik, netflix så man kan kolla på tv-serier och aftonbladet så man alltid kan läsa de nyaste nyheterna.
 
Jag äger en HTC One X och har flertalet spel och appar installerade. Tänkte jag skulle ta och tipsa lite snabbt om några av dom här nedan. Först och främst mina spel:
 
Jetpack Joyride, Benji Bananas och Subway Surf är tre spel jag har som alla har lite liknande tema. Ta sig framåt genom att springa/svinga sig/flyga samtidigt som man undviker hinder och plockar power ups.
Quizkampen PREMIUM är det frågesport som gäller, och man tävlar mot varandra i diverse olika kategorier såsom "Jorden Runt", "Teknikens Under" eller "Dator och Tv-spel".
Smurfs Village och Happy Street har samma tema, men är två helt olika spel. Man ska ta hand om sin gata/sin by och bygga nya hus och byggnader för att få fler invånare. Smurfs Village är väl sådär (har inte spelat det på flera månader) men Happy Street däremot är ett väldigt bra spel!
Sen har jag Deer Hunter 2014 som går ut på att döda djur helt enkelt, och att uppdatera sina vapen och ta sig vidare till nya världsdelar. Där man fortsätter döda djur.
Sen har jag Candy Crush Saga också, som jag spelar lite då och då när jag inte har något bättre för mig. En modern verision av Bejeweld Blitz typ, finns på facebook också.
 
Sen har jag självklart ett flertal andra appar installerade också, som inte har något med spelande att göra.
Jag har WhatsApp för att enkelt och billigt kunna snacka med folk (mestadels Martin :P) och Instagram och Facebook för att uppdatera vad som sker i mitt liv och för att kunna stalka folk typ.
 
Jag har Spotify och Youtube installerat ifall jag känner för att lyssna på musik, och Netflix ifall jag vill se på någon tv-serie.
 
IMDB använder jag för att kolla upp och diskutera tv--serier, Mitt Tele2 för att kolla mitt abbonemang och dess förbrukning samt Resplaneraren för att kolla upp resor jag gör med Västtrafik.
Sen har jag uTorrent ifall jag vill ladda ner något (helt lagligt såklart), Algeo Calculator för när jag behöver räkna ut något (en riktigt bra miniräknare faktiskt, rekommenderas!) och OnlinePizza för när jag vill beställa mat snabbt och enkelt.
 
Sen så har jag även en app som heter Matpriskollen, vilket är en riktigt användbar app. Med den så har jag snabb och enkel koll över mina närmaste butiker och deras extrapriser för veckan.
Man kan spara sina favoritbutiker och med ett enkelt klick kolla vad de har för senaste erbjudanden och extrapriser. Man kan även bevaka olika varor och få notiser om när de finns inne i någon av dina favoritbutiker.
En perfekt app för studenter eller andra som har lite knaper ekonomi!
 
Sen har jag ju massa mer skit installerat också. Lite grejer som jag inte använder men som inte går att avinstallera eftersom de kom med mobilen.
 
Matpriskollen är ju lätt den mest användbara appen jag har iaf. Använder nog Aftonbladet för att kolla de senaste nyheterna och 9gag för att kolla på roliga bilder oftast av alla de appar jag har installerade.
 
Vad använder ni för appar? Har någon nått bra tips på nån användbar app eller roligt spel?

Fler tv-serier som jag har sett

Här kommer ännu fler tv-serier som jag har sett på sistone. Nu får ni tipsa mig om era bästa serier också! ^^
 
The Inbetweeners handlar om en kille vid namn Will (Simon Bird) som tidigare har gått i privatskola men som nu ska gå sitt sista år på en kommunal skola. Där lär han känna Jay, Neil och Simon som kanske inte är de populäraste i skolan, men dem är iaf snäppet ovanför "The Freaks" som Will kallar nördarna. Serien handlar om deras liv, vänskap och vägen mot vuxenlivet. Humor (särskilt pervers sådan :P) och glädje.
Jag är inne på säsong 2 utav 3 nu.
 
 
The Vampire Diaries är en serie som handlar om en tonårstjej vid namn Elena Gilbert (Nina Dobrev) vars värld förändras när hon träffar skolans nya kille, som visar sig vara en vampyr. Kärlek och tonårsdrama inblandat med det övernaturliga. Bra serie, men nu efter några säsonger så börjar det bli rätt så mycket. Sevärd är den dock! Och det finns många snygga karaktärer ;)
Säsong 5 har nyss börjat sändas i USA nu.
 
 
The Carrie Diaries handlar om Carrie Bradshaw och hennes uppväxt på det tidiga 80-talet. Hon försöker hantera både skola och jobb samtidigt som kärlek, vänskap och familerelationer.
Serien är som en prequel till Sex And The City som handlar om den vuxna Carrie Bradshaw och hennes vänner. Denna serie handlar om när hon går i high school och hur hon växer upp till att bli den Carrie vi har fått se i Sex And The City. Oavsett vad man tycker om den serien så är denna serie i alla fall riktigt sevärd! Det är bra karaktärer, (snygga killar) och schysst handling helt enkelt.
 
Det finns en färdig säsong ute just nu och säsong 2 har precis börjat sändas i USA. 
 
 
True Blood började jag kolla på endast för att jag visste att Alexander Skarsgård skulle vara med. Han om någon har jag ju haft en kändischrush på, så det var tur att jag upptäckte Austin Butler så jag fick någon ny att dreggla över.
Serien i sig handlar om Sookie Stackhouse (Anna Paquin) som jobbar som servitris och vars hela värld förändras när hon träffar vampyren Bill.
En helt ok serie om vampyrer, varulvar och andra övernaturliga väsen. Även om jag stör mig som fan på karaktären Sookie :P Mycket blod, sex och våld också!
 
Finns 6 säsonger ute nu, så då har man något att göra ett tag om man börjar kolla på den.
 

Blogglista

Eftersom jag inte direkt har något annat bättre för mig, så ska jag fylla i den här listan som jag hittade på en annan blogg. Så kan det gå, när klockan känns som om den går riktigt riktigt långsamt och jag inte kommer på något annat att göra innan jag äntligen får gå hem för idag!

 

När vaknade du imorse?
07.00 ringde första alarmet, men klev inte upp fören klockan var ca 07.40.

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Kommer inte ihåg exakt, men det var ganska svårt att ta sig ur sängen i morse. Så det var väl det vanliga, önskan om att somna om ^^

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Nej, jag brukar inte ringa folk särskilt ofta och speciellt inte på morgonen. Skickade iväg ett sms till Martin när jag satt på Valand och väntade på vagnen, bara för att kolla att han tog sig upp.

Vilket humör är du på?
Lite mittemellan skulle jag väl säga. Har lite ont i huvudet och är trött, men mår ändå helt ok!

Vad har du på dig just nu?
Svarta jeans, Yoda tjocktröja och mössa som det står "Hej" på massa olika språk på.

Har du ont någonstans?
Ja, jag har alltid ont i ryggen och just nu har jag lite smått ont i huvudet också. Fast ryggen är faktiskt helt ok om man jämför med hur det brukar vara.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Jag skulle vilja ha Kentucky Fried Chicken, massa pommes och massa dipsåser. Sen en god och frisk sallad till det och en kall öl hade inte vart fel heller!

Hur mycket var din senaste lön på?
Runt 12.000 efter skatt tror jag det var, och det var för två år sedan.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Det minns jag inte, för det var riktigt länge sedan jag betalade med kort. 

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Började dagen med att öppna upp min gmail som vanligt.

Vad ska du göra idag och ikväll?
Inga planer faktiskt. Bara ta det lugnt hemma och se på tv-serier och spela spel med Martin antar jag.

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Har inte lyssnat på någon musik alls idag faktiskt. Äger inga hörlurar så det är lite svårt att lyssna på musik om jag inte är hemma och kan dra igång högtalarna.

Varför ska man läsa din blogg?
Varför inte? Jag skriver om det jag känner för. Känner nån av er för att läsa det, så gör det. Thats it.

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Jag hade precis kommit hem från Sahlgrenska sjukhuset och lade mig i sängen för att sova en stund.

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Ingen aning, vi märker väl :P

När fotade något senast, och vad?
Fotade tavlan inne i ett av de andra klassrummen idag eftersom lösenordet till internet stod där.

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
Nej antagligen inte. Kanske följer jag med Martin och handlar lite mat sedan, beror på om något behövs där hemma eller inte.

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Sträcker jag ut det riktigt långt kan jag sparka lite på stolen framför mig. Men eftersom det sitter en kille där så tror jag att jag undviker det.

Vad tror du att klockan är?
Jag visste redan att klockan var runt kvart över 2, ganska svårt att inte se det när man har klocka på datorskärmen.

Vad borde du göra idag?
Söka jobb kanske. Men pallar inte riktigt det nu. 

Vad ska du ha på dig idag?
Jag ska fortsätta ha på mig det som jag har nu.

Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?
"Vill du ligga med mig?" till Austin Butler kanske ;)


Tv-serier jag kollat på

Tipsade för några dagar sedan om "Life Unexpected" som jag nyss har sett klart på. Nu letar jag efter något nytt att börja kolla på, och tills dess tänkte jag att jag skulle tipsa lite om det jag har sett på sistone.
 
Orange Is The New Black har jag nyligen sett den första säsongen av och väntar på säsong 2 nu. 
Den handlar om en kvinna vid namn Piper Chapman (Taylor Schilling) som döms till ett 15månaders fängelsestraff för ett gammalt brott där hon transporterade pengar till sin knarklangande ex-flickvän.
Man får följa henne i fängelset och se hur det går för henne där. Det är flera intressanta karaktärer man får träffa och följa, och man får även veta varför de har hamnat i fängelset. En allvarlig serie, men med mycket humor och glädje!
 
 
Awkward är en serie som handlar om 15åriga Jenna Hamilton (Ashley Rickards) som kämpar för att passa in och för att inte känna sig osynlig. Efter en olycka som alla misstar för ett självmordsförsök får hon nu kämpa för att se det positiva i tillvaron och vända det negativa till något bra istället!
En helt ok serie som handlar om humor, kärlek och glädje. Det finns två hela säsonger ute än så länge, och säsong 3 pågår just nu.
 
 
Switched at Birth handlar om två tjejer som upptäcker att de blev förväxlade vid födseln. Bay Kennish (Vanessa Marano) har växt upp i en rik familj med sina föräldrar och sin bror, medans Daphne Vasquez (Katie Leclerc) har växt upp med sin ensamstående mamma i ett fattigt område. Daphne är dessutom döv, efter en sjukdom hon fick när hon var liten. Nu måste alla komma överrens och lära känna varandra, för att tjejerna ska få lära känna sina biologiska familjer.
 
En riktigt bra serie faktiskt. Om kärlek, familjeproblem, att växa upp och att välja sina egna beslut. 
Dessutom så handlar serien om flera karaktärer som är döva eller har hörselproblem, och flera av skådespelarna har det i verkligheten också. Därav är stor del av konversationerna de har med amerikanskt teckenspråk.
Det finns två säsonger ute än så länge och en tredje säsong kommer i Januari 2014. 
 
 

Så stormen var inte så farlig

Idag var det en sådan där dag då det inte var enkelt att ta sig ur sängen. Det var väldigt lockande att bara strunta i att kliva upp och istället krypa in i Martins famn under det varma täcket och somna om.
Men jag tog mig upp i alla fall, bara några minuter senare än jag borde.
 
Stormen som det var sådant tjat om igår kom och försvann iväg igen lika obemärkt. Det började blåsa litegrann runt 21tiden, men det var inte så mycket värre än att det kanske var en bra idé att stänga fönstren som stod öppna.
Annars var det lugnt som sagt, och jag märkte inte av det nämnvärt mycket. Blev värre mediastorm än vad det var storm.
Men det är väl bra att vi är väl förberedda, och nere i Skåne hade det tydligen vart värre.
 
 

Austin Butler igen

 
Erkänn, han är ganska trevlig att titta på ändå ;)

Min dator är tillbaka! :)

Sitter nu äntligen framför min egna dator!
Var nyss iväg till Willys och hämtade datorn som har vart inne på lagning ett tag. Så skönt att äntligen ha min dator tillbaka!
 
Och som tur är så var det bara chassit som det var problem med, så dom bytte ut det bara. Vilket innebär att alla mina grejer är kvar på datorn! Perfekt! :D
 

Smaken är som baken

Smaken är som baken brukar man säga. Och min smak är precis som min bak, dvs bäst ;)
 
Coca Cola klår Pepsi i alla lägen!
 
Playstation 3 är flera gånger bättre än xbox 360!
 
Och Android är överlägset bättre än Apple!
 
Just so you know!
Nu sitter jag och myser inne i värmen i mitt vardagsrum, medan jag väntar på stormen som dom säger ska komma på besök :P

Austin Butler

 

Måndagsmorgon

Känns som om tiden går väldigt snabbt just nu. Nyss var det ju sommar, nu har veckorna bara flugit förbi och det är nog inte lång tid tills första snön kommer.
 
Ännu en helg har hunnit med att passera. I torsdags så kom ju äntligen Martin hem efter att ha varit på praktik i 5 veckor. Så har fått umgås och krama på honom hela helgen nu! :)
Helgen har annars mestadels spenderats med att spela tv-spel, se på tv-serier/youtubeklipp och bara allmänt umgåtts. Love har sovit här hela helgen och Dennis och Ippe har vart förbi flera gånger. Har nog haft en av dom softaste helgerna på länge!
 
Nu sitter jag vid en dator på Miroi och försöker komma på planer för mitt liv typ. Väntar bara tills det ska bli december nu så jag kan få besked om jag kommer in på utbildningen till våren eller inte. Börjar bli trött på att söka jobb nu.
 
Även om tiden går fort i det långa loppet, så kan ibland vissa dagar kännas som om dom aldrig ska ta slut. Idag är det måndag, och måndagar har en tendens att vara sådana dagar. Men förhoppningsvis ska nog denna dagen kunna gå rätt så fort ändå. 
Jag har gårdagens pizza med mig till lunch och cola att dricka, så förhoppningsvis ska jag klara av "arbetsdagen". Sen är Love kvar i eftermiddagen när jag kommer hem också, så blir till att umgås med han och Martin ikväll. Blir nog en ganska bra måndag till slut ändå! :)

Life Unexpected

Började för några dagar sedan kolla på en serie som heter "Life Unexpected". En ganska så bra serie måste jag säga, eftersom jag redan kollat klart på de två säsongerna som finns utav den.
 
Så här beskrivs serien på wikipedia:
"Serien handlar om Lux Cassidy, som hela sitt liv har slussats runt mellan olika fosterhem. När hennes sextonårsdag närmar sig ser Lux chansen att äntligen bli fri. Allt hon behöver är en underskrift från sina biologiska föräldrar. I pilotavsnittet begär hon ut dessa uppgifter och ger sig av för att finna dem. Hennes mamma visar sig vara självaste Cate Cassidy, en i Oregon känd radiopratare som Lux regelbundet har lyssnat på under hela sin uppväxt. Sin biologiska pappa finner Lux i Nate Bazile, en slacker som gärna sover till lunchsnåret, och driver en egen bar. Att för första gången träffa sina biologiska föräldrar för att be om en underskrift och vända på klacken visar sig dock lättare sagt än gjort, i synnerhet som känslorna väller fram."
 
Låter väl kanske lite sådär, men det var en riktigt bra serie faktiskt. Absolut inte det bästa jag någonsin sett (vad skulle kunna klå Buffy egentligen!?) men absolut en sevärd serie. Intressanta konflikter och karaktärer.
Lite tråkigt att det bara blev två säsonger av den faktiskt, och att de fick skynda ihop allt i slutet. Men det var en najs serie som sagt, och det slutade fint ändå.
 
Ryan (Kerr Smith), Cate (Shiri Appleby), Lux (Britt Robertson) och Baze (Kristoffer Polaha).
 
Dessutom så spelas karaktären "Jones" utav min senaste kändis-crush "Austin Butler" också. 
Såg honom först i "Switched at Birth" där han spelade karaktären "Wilke".Tyckte Wilke var en spännande och najs karaktär och efter att ha läst på IMDBs forum att han lämnade SaB för att medverka i en serie som hette "Carrie Diaries" så började jag även kolla på den. Den serien är förresten också väldigt sevärd, handlar om Carrie Bradshaw i tonåren. Serien var mycket bättre än vad jag hade väntat mig faktiskt, många gånger bättre än vad Sex And The City är!
Där spelar iaf Austin en karaktär som heter Sebastian Kydd, vilken förmodligen är min favoritkaraktär av alla jag sett han gestalta.
 
Lux (Britt Robertson) och Jones (Austin Butler).
 
När jag började kolla på Life Unexpected hade jag faktiskt ingen aning om att han skulle vara med, så det blev ju en trevlig överraskning när jag började komma in i serien! Hittade serien på Netflix och eftersom jag precis sett klart alla säsonger av Vampire Diaries och Awkward så behövde jag ju nått nytt att se på. Så gav det en chans, och den chansen visade sig vara väl given. 
 
Nu kollar jag lite smått på en engelsk serie som heter "The Inbetweeners" som också är rätt så sevärd men känner att jag måste hitta något nytt att följa. Tyvärr såg jag inget intressant som innehåller Austin Butler, så jag får nog släppa honom nu och försöka hitta nått nytt!
 
(Förresten så spelas ju karaktären Ryan utav "Kerr Smith" som tidigare spelat Jack Mcphee i Dawsons Creek och Kyle Brody i Charmed. Hade nog lite av en kändiscrush på honom när han spelade dem karaktärerna, och han ser fortfarande riktigt bra ut!)

Torsdag torsdag

Sitter på Miroi idag igen nu och försöker mig på att skriva personligt brev. 
Jag har redan ett personligt brev som är anpassat efter att jag söker praktik på bibliotek, men försöker nu skriva ett lite mer "allmänt" personligt brev som jag kan registrera på sidor såsom studentconsulting m.fl. 
 
Var "ledig" igår och i tisdags så var jag till Sahlgrenska Sjukhuset. Fick äntligen tid hos läkaren efter att ha tjatat på dom i ca ett halvår nu.
Dem sa inte så mycket mer än det jag redan visste. Jag behöver definitivt operation. Två stycken faktiskt.
En för att rätta till min ryggrad, som nu är 63 grader sné och som då kan bättras med ca 75%. Och en för att rätta till den puckel som jag pågrund av skoliosen fått. Då behöver typ revbenen kapas och rättas till. Låter inte så skönt direkt.
 
Var ganska jobbigt möte faktiskt. Det var första gången jag var på ett sjukhus (och inte bara vårdcentraler eller mindre röntgenställen) med skoliosen och inte hade någon med mig. Första gången som jag var på Sahlgrenska också, och det är inte direkt ett litet sjukhus.
Jag kände mig mest vilse och trött, samtidigt som jag bara kände mig förvirrad. Det känns som om läkare inte direkt är bra på att prata med "vanligt" folk. Där sitter jag ledsen, förvirrad och fattar ingenting. Och läkaren jäktar igenom det hela och ger inga direkta förklaringar. Det känns som om jag på sistone kommer ut från möten med läkare och bara känner mig tom.
 
Men, den första operationen kommer inte att ske fören om ungefär ett år. Så jag har fortfarande kvar alla problem det innebär just nu. Med ständigt värkande rygg, och en känsla av att det är så himla orättvist. Varför måste just jag vara sjuk?
Jag vet att jag är stark och tar mig igenom det här osv. Men jag har ingen som helst lust att vara stark. Jag vill bara vara frisk. (Fast det kommer jag ju aldrig helt bli..)

TVD



 
Elena borde välja Stefan.
Men Stefan borde välja Caroline.
Och Caroline borde välja Klaus.
 
;)

Katten Gustaf hade inte vart glad idag

Idag är det måndag. En riktig jag-hatar-måndagar-måndag.
Vaknade i morse och kände att jag inte alls ville kliva upp. Det var kallt i rummet och under mitt täcke var det varmt. Varmt, skönt och alldeles alldeles lockande. Utanför fönstret föll regndropparna tungt och mitt huvud ville bara lägga sig ner på kudden igen och försvinna in i sömnens underbara värld.
Men jag klev upp i alla fall.
Kämpade mig som en zombie igenom morgonen och tog mig iväg till Miroi. Satt och klickade runt på en dator utan något riktigt mål på morgonen, såg en video om att skaffa sig mål på förmiddagen och efter lite kycklinggryta till lunch sitter jag nu ännu en gång framför en dator och klickar mig runt. Fortfarande utan något direkt mål. Mer än att klockan ska ticka vidare framåt, och jag ska få gå hem. Så jag kan krypa ner i min soffa och läsa lite i min bok, se på några tv-serier och spela lite tv-spel. En regnig måndag så har jag helt enkelt inte lust med något annat.
 
Men helgen var bra iaf.
På fredagen så var jag på Kellys och drack några öl med Simone, Kaya, Womba, Yenny och Rikard. Vi satt och pratade om allt och ingenting medans vi lät alkoholen fylla våra huvuden. Och efter många glada skratt och diskussioner var klockan plötsligt 2 och det var dags att ta sig hemåt.
På lördagen så kom Dennis, Omar och Ippe förbi. Vi käkade chips och godis, spelade tv-spel och såg på tv-serier. Skratt, glada samtal och bara allmänt trevligt umgänge. Dem stannade kvar tills på söndagen då det var dags för dem att dra tillbaka till skolan igen, och jag spenderade resterande del av söndagen med att sitta i soffan och se på tv-serier.
Det blev en bra avslutning, på en bra helg!
 
Nu är det ungefär en timme kvar innan jag får gå hem, en timme jag får se till att spendera väl.
På Tumblr. Med gifs och bilder. På Stefan och Damon Salvatore. The Vampire Diaries!
(Ska förresten börja kolla på The Originals tror jag, jag vill se mer av Klaus!)

"Du Ritar Fult"

Satte mig och googlade runt på lite bilder och klippte och klistrade sedan i paint.
Det resulterade i ny bakgrund till bloggen, samt att jag satte in en liten pingvin bredvid rubrikerna.
Tidigare var det en svart stjärna vid rubrikerna samt en bakgrund med lite stjärnor och tjoffs. Ser ni den så är det bara att trycka på F5 för att uppdatera sidan så ska den nya synas.
 
Har en liten förkärlek till pingviner faktiskt. Räknar det till det näst bästa djuret!
Sjökor kommer ju självklart på första plats, även om de inte är riktigt lika söta.
 
Jag gillar att sitta och rita när jag lyssnar på långa föreläsningar eller liknanade. Då blir det ofta pingviner jag ritar, tillsammans med små grisar, en valross eller kanske lite streckgubbekrig. Perfekt sätt för mig att hålla hjärnan och ögonen vakna, speciellt när det är lite tråkiga föreläsningar.
 
Här har ni lite fina bevis på mitt exemplariska ritande, gjort i paint med en kass touchplatta som mus:
 
 
Nu har jag lyckats fördriva tiden ytterligare, och snart är det dags att gå hem och göra helg! :)
 
Någon som sett den kortfilmen på youtube jag fått min rubrik av? "Du Ritar Fult". Grymt bra!
Från samma gäng som gjort "Den Blå Mannen" och "Nakenlekar", rekomenderar att ni ser bäda dom två också! Nakenlekar för att den är rolig helt enkelt, och Den Blå Mannen är allvarligare men så fantastiskt sevärd!
 
Nu tar jag helg!

Äntligen helg! Vad händer nu då?

Idag är det fredag och det innebär att det äntligen är helg!
Dock har jag inga planer alls för helgen än så länge, så känner ni för att hitta på nått så bjud gärna med mig! :)
 
Kollade äntligen klart på Vampire Diaries säsong 4 igår! Så hann med första avsnittet av 5:te säsongen också innan det var dags att gå och lägga sig. Idag har jag två avsnitt till framför mig också!
Sen måste jag hitta en ny tv-serie att följa känner jag. Ett avsnitt per vecka är inte lagom för mig som gärna kollar på ett par avsnitt per dag iaf. Kanske ska kolla om Gilmore Girls eller Buffy The Vampire Slayer så har jag något att göra ett tag ;)
 
Lagade kyckling till middag igår. Blev nån ihopröra med lite kokosmjölk, röd curry och massa paprika i typ. Blev helt och hållet ätbart!
Och trots allt ris vi hade hemma fuskade jag och köpte boil in bag ris faktiskt. Pallade inte med att bränna fast halva kastrullen, och om jag känner min matlagning rätt var det nog stor risk för det. Lämnar den avancerade matlagningen till Martin, och känner mig nöjd bara det jag lagar till lyckas bli ätbart!
 
Blir sista helgen utan Martin nu, på fredag kommer han äntligen hem igen! Då slipper jag sova själv i den sängen som nu känns alldeles för stor!
 
Känner att jag inte riktigt vet vad jag ska göra idag. Läser igenom mitt personliga brev igen för att se om det fortfarande känns bra, vilket det gör. Sen är det föreläsning klockan 10, käka min kyckling till lunch och sen efter lunch får jag se vad som händer. Kanske se till att klara några fler banor på Candy Crush :P

Så jag finns fortfarande

Kanske dags att uppdatera här igen? Det var ju ett tag sedan sist menar jag.
 
Sist jag skrev var det vecka 14. Nu är det vecka 42. 
Oktober och höstkylan börjar närma sig nu, och sommaren känns som om det var riktigt länge sedan.
 
Så vad har hänt sen sist?
Inte mycket, och massa ändå.
Först och främst så är jag numera Göteborgare. När jag var klar med skolan i Maj så flyttade jag in med Martin på fulltid. Så nu är jag sambo i en fin liten tvåa i en trevlig liten stadsdel som heter Johanneberg här i Göteborg.
Jag kom inte in på högskolan nu till hösten vilket var min plan. Jag planerade på att plugga i Borås och pendla ifrån Göteborg. Men nu kom jag inte in, och jag är istället arbetslös.
Tillbringar mina dagar på Miroi, en slags coachingverksamhet som jag blivit skickad till utav arbetsförmedlingen för att jag ska kunna få ersättning (inte haft pengar på hela sommaren, så ska bli skönt att få lite!). Lyssnar på föreläsningar varje dag om allt från Arbetsrätt och Intervjuträning, till Mental Träning och Självkänsla. Dem flesta är intressanta, och de andra kan väl vara användbara. I övrigt sitter jag och skriver CV och Personligt Brev vid en dator, och tar alldeles för många ciggpauser där jag står och snackar med allt trevligt folk som också är här. Trevligt med lite sällskap om dagarna, och det är trevligt att ha fått in lite schyssta rutiner också.
För tillfället är Martin nere i Skåne på praktik där han nu varit i ca 4 veckor. Och om 1 vecka och 1 dag så kommer han äntligen hem igen! Första praktiken på hans utbildning som han kom in på och som han påbörjade nu i september. Anläggningsdykare håller han på att utbilda sig till, och kommer att göra i 2 års tid.
 
När jag inte hänger på Miroi (vilket jag gör alla vardagar förutom onsdagar) så sitter jag mest hemma och tittar på tv-serier. Orange Is The New Black har jag nyss kollat igenom första säsongen på och som förberedelse för att säsong 5 av Vampire Diaries precis har börjat så har jag kollat igenom alla säsongerna fram tills dess. Har ett par avsnitt av säsong 4 kvar att kolla på, så har det hunnit komma tre avsnitt av 5:te säsongen jag har att se fram emot sen också!
Börjat läsa mycket igen nu också. Hade presentkort på Bokia som jag la på två nya Stephen King böcker, så håller på att läsa "Under Kupolen" (Under The Dome) nu, och sen fick jag "Duma Key" av Martin förra helgen som jag ska läsa efter det också. 
Spelande läggs det också mycket tid på. Min bärbara dator gick sönder för ungefär 1 månad sen så den har jag precis skickat in på lagning, så det är konsollerna jag får lägga tid på nu istället. Call Of Duty: Black Ops II är huvudspelet (till PS3) och det lägger jag nog nån timme på per dag iaf.
 
Annars umgås jag mycket med vänner också. Dennis, Omar, Wille och Ippe kommer förbi och hälsar på ibland (dem går ju fortfarande kvar på skolan i Färgelanda). Drar till Kellys och tar någon öl med Däba-gänget (Kaya, Womba, Dani, Erik, Yenny, Kaptenen, Vic Tor och många fler!) eller umgås med Johan och Elena, och alla andra underbara vänner jag lärt känna genom Martin.
 
Siktar först och främst på att få en praktik på något av de biblioteken vi har här i Göteborg nu. Sen har jag sökt in till några terminskurser på Göteborg Universitet till vårterminen, så ska jag satsa på att komma in på Bibliotekarie i Borås till nästa höst!
 
Får se nu om jag sätter igång med bloggen igen och ger er några inlägg lite då och då. Så ni håller er uppdaterade på mitt liv ;)
 
 

En grillning vi körde i Maj tillsammans med några av grannarna (Anders, Sandra och nu utflyttade Lucho)

Martin fotade mig när jag satt och rullade en cigg, på hans pappas segelbåt i Juni.
Jag och Martin när vi satt och fikade på Starbucks, innan han drog iväg till sin praktik i September.

RSS 2.0