Battlefield Heroes! (Vad är det för spel egentligen?)

Har som vanligt suttit och spelat lite Battlefield Heroes nu sedan jag vaknade.
Tänkte att jag skulle ta och förklara lite vad Battlefield Heroes är för spel ifall det är någon som undrar.
Battlefield Herores är ett multiplayerspel som man spelar online genom att gå in på deras hemsida. Man har även det nerladdat för att det ska fungera att spela.
Det finns alltså inte till några andra konsoller än datorn eftersom det är webbläsarbaserat ändå.
Det är inte riktigt likt de andra Battlefieldspelen. På ett sätt är det likt eftersom det är ett multiplayerspel som går ut på att två lag ska försöka döda varandra (så enkelt beskrivet som möjligt :P). Däremot så är det mycket mer "enkelt" gjort.
Det tar även lite längre tid att döda varandra än vad det gör på vanliga Battlefieldspel. På det hela känns det mera lekfullt eftersom det inte är gjort för att se ut som ett riktigt krig.
Man kan välja att spela 3 olika klasser och man väljer när man skapar gubben (som kallas Hero) om vilken sida man ska vara på. Man kan alltså inte välja sida i spelets gång, utan väljer det redan i början.

De sidor eller arméer man kan vara på heter The Royal Army och The National Army.
Royal Army är en armé med brittisk stil och med mjuka och runda uniformer.
National Army är en armé med tysk stil ifrån andra världskriget (utan några nazistiska symboler) och har lite mörkare och spetsigare uniformer.

Jag kör oftast National Army eftersom de ser enligt mig lite coolare ut. Royal Army ser mer snälla ut dessutom, och det är ju alltid najs att vara på de ondas sida ;)
De tre olika klasser man kan välja på att vara heter Commando, Gunner och Soldier.
Commando kan ha en kniv, en pistol och ett prickskyttegevär (sniper). Det är den snabbaste klassen men tål minst skada.
Gunner kan välja mellan olika vapen såsom maskingevär och hagelgevär. Det är den långsammaste klassen men tål mest stryk.
Soldier har kulsprutevapen. De är inte lika snabba som Commandos men är snabbare än Gunners.
Varje klass har även olika förmågor som hjälper dom under spelets gång. Dessa får man själv välja vilka man vill ha och uppgradera. Varannan level som man går upp i får man en Abilitypoint och det är med dessa som man väljer vilka förmågor man vill uppgradera.
Bland annat har Commandon Stealth som gör att den är osynlig tills den skjuter eller hugger någon. Soldiern har Combat Medicine som läker soldaten och andra hjältar i närheten. Gunnern har Hero Shield som gör att han tål mer skada under en kort period.
Varje klass har 5 olika förmågor som de kan uppgradera 5 gånger.
I spelet så finns 11 olika banor samt olika verisioner på dessa. Exempelnamn på olika banor är Sunset Showdown, Victory Village, Wicked Wake och Lunar Landing (utspelar sig på månen, man kan hoppa väldigt högt pga gravitationen). De har som sagt även några olika verisioner så det finns t.ex Victory Village Night (utsplear sig på natten) och Victory Village Winter (det snöar ute).

Det finns även ett par olika spellägen. Team Deathmatch, Capture The Flag och Controll The Rocket.
Team Deathmatch så börjar båda lagen med 50 tickets. Varje gång man dödar någon i det andra laget så försvinner en av deras tickest. Målet är alltså att få ner det andra laget till 0 för att vinna. Det finns även 4 olika flaggor på banan som man kan ta över. Detta är lite för att markera sitt revir och det är även vid ens egna flaggor man respawnar (alltså börjar om) efter man dött.

Capture The Flag så börjar båda lagen med en varsin flagga på varsin sida av banan. Målet är att ta fiendes flagga och föra den till sin egen flagga där den står på hembasen. Det lag som tagit flaggan flest gånger när tiden tar slut vinner eller när ett lag tagit en flagga 3 gånger.
Controll The Rocket så finns det en raket i mitten på banan. Denna raket ska man ta över (genom att gå nära den) och sedan hålla ett visst antal minuter. Båda lagen börjar på exempelvis 5 minuter och när ena laget tar raketen så börjar deras tid räknas ner (så länge de har rakaten). Det lag vars tid når noll först vinner.


Jag hoppas att jag nu har lyckats förklara litegrann vad spelet är och går ut på iaf.

Min favoritklass på spelet är iaf Commando. Jag gillar att snipra ibland (blir dock så långtråkigt) men jag gillar att smyga mig på folk och hugga dom i ryggen :P
Det är ett roligt spel enligt mig eftersom det är ganska så enkelt. Det är inga krångliga regler, man måste inte vara världsbäst och det är enkelt att komma in i det.

Sen finns det ju såklart negativa saker också. En av de är att eftersom spelet inte kostar någonting så kan man köpa vapen (för att spelskaparna ska få in pengar) vilket gör att det ibland är väldigt ojämnt. Finns folk som lägger ut massa pengar på vapen och grejer, och kommer man då där utan något alls blir man lätt krossad.
Men det finns en funktion som heter The Claw där man varje dag får en random grej att använda i spelet. Ibland är det riktigt bra vapen och ibland är det lite mindre användbara grejer som typ en hatt eller nått. Dessa har man sedan i allt från 24 timmar till 28 dagar. 

Det allra negativaste tycker jag iaf är att det finns en chatt på sidan av spelet. Det negativa i sig är inte chatten utan att det finns väldigt många, tyvärr alldeles för många spelare med dåliga attityd. Det är väldigt mycket skitnsack där folk  skriver "Noob" och "Hacker" till varandra, och det hela tiden. Finns folk som fortsatt skriva så mycket skit hela spelomgången att jag resignat och inte orkat vara med något mer faktiskt.
Men det är ju en bra träning i sig att ignorera andra om man tänker så. Så om man kan ignorera det så är det inte så störande. 



Aja, nog snack om Battlefield nu känner jag. Ska strax ta bussen in till Uddevalla för en sista utekväll innan jag drar tillbaka till Gävle typ den 26 Maj. Ska träffa Erik Phil en sista gång också.
Det är även 4 månader med mig och Martin idag. Känns fantastiskt! Älskar honom :D <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0