Duma Key - Stephen King

"Start with a blank surface. It doesn’t have to be paper or canvas, but I feel it should be white. We call it white because we need a word, but its true name is nothing. Black is the absence of light, but white is the absence of memory, the color of can’t remember.”
 
Har ganska nyligen läst klart boken "Duma Key" av Stephen King. Boken släpptes 2008 och kom i svensk översättning 2009. 
 
Boken handlar om Edgar Freemantle, som efter en arbetsplatsolycka förlorar sin ena arm, skadar höften och skadar huvudet. Efter olyckan lider han av minnesförslust och okontrollerbar ilska. Svårigheterna efter olyckan leder till skilsmässa från hans fru, och efter en rekomendation av sin psykolog Dr Kamen, beger han sig av till Duma Key (en påhittad ö i Florida) för att komma bort och få en ny start. Där början han, som en sorts terapi, måla med en rasande fart och han upptäcker snart att konstens helande kraft har en mörk baksida.
 
Vill inte avslöja för mycket utav handlingen, eftersom det här är en sådan bok man måste få upptäcka själv. Sakta men säkert dras man mer och mer in i handlingen allt eftersom man förstår den mer, och man när man väl kommit in i den vill man inte lägga den ifrån sig (också klassiskt Stephen King!). I början så är den intressant, men allt eftersom handlingen utvecklas blir den mer än så, och i slutet läste jag med rasande fart med hjärtat i halsgropen.
 
Det är inte den bästa bok jag läst, och inte ens den bästa utav Stephen King. Men det är en fantastisk historia, och boken är läsvärd. Det handlar om en resa inom sig själv, samtidigt som det handlar om så mycket mer. 
Intressant att Stephen King bytt sin klassiska författarhuvudperson mot en konstnär istället. Och som alltid väver han in det kreativa så fantastiskt. Om inte Stephen King kan förklara hur viktigt det kreativa är i vårat liv,så vet jag inte vem som kan det. 
 
En bra bok som sagt, och jag rekomenderar den till er som inte läst den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0